Fisker EMotion dolazi sa potpuno električnim motorom

Više slika

Više slika

Henrik Fisker ustalio na svetskoj sceni automobilizma kao veoma dobro poznat dizajner i trenutno priprema predstavljanje najnovijeg modela EMotion...

U nedavno datom intervjuu datom svetskim medijima, Fisker je obelodanio da će automobil posedovati najnoviji tip električnog motora, koji je kompanija razvijala u saradnji sa velikim dobavljačem. Direktor je odbio da objavi bilo kakve specifikacije vezane za performanse, ali je naglasio da je motor veoma lak, efikasan i kompaktan.

EMotion će zapravo biti opremljen sa dva motora istih karakteristika koji će pružati automobilu sistem pogona na sva četiri točka. Za snabdevanje ovih motora biće zadužene litijum-jonske baterije koje će prema navodima posedovati najveću energetsku gustinu na svetu.

Dok Tesla nudi različite vrste baterija, sve koje nam dolaze uz EMotion modele posedovaće identična pakovanja, makar u inicijalnom sementu. Ovo označava da kupci neće biti u mogućnosti da menjaju opseg po manjim ciframa, ali svaki model će biti u mogućnosti da pređe 640 kilometara sa jednim punjenjem.

Kako bi se takmičio sa kompanijom Tesla i njenom mrežom superpunjača, Fisker se nalazi u pregovorima sa naftnim kompanijama kako bi ugradili posebne "ultrapunjače" na njihovim gasnim pumpama. Fisker za sada nije objavio bilo kakve infomacije o ovim punjačima, ali je naglasio da će oni najverovatnije doći sa novim standardima sa kojima zapravo nećete morati da izlazite iz automobila kako bi ste ih napunili. Ovo je prilično misteriozna informacija, a direktor ove kompanije izjavio je da se ovaj sistem oslanja na induktivno punjenje.

Za sada smo mogli da vidimo samo nekoliko fotografija enterijera novog EMotion modela, ali Fisker sugeriše da će model biti prostraniji nego što većina ljudi smatra. On je odbio da pruži bilo kakve detalje, međutim, kreirao je paralelu sa prostorom za noge serije 7 kompanije BMW.

Puni detalji se mogu očekivati kasnije ove godine, ali, da stvar bude još interesantnija, Fisker nije odlučio gde će automobil biti kreiran. Ovo ne znači da postoje problemi sa tim, jer kompanija ima dovoljno vremena da donese konačnu odluku o tome.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group