Fiat predstavio Pandu Cross

Za koju nedelju na ženevskom auto salonu će premijerni nastup imati nova verzija Pande, pod nazivom Cross...


Fiat Panda Cross


Reč je o dorađenoj off-road Pandi sa novim branicima, većim lukovima blatobrana, novim svetlima za maglu, krovnim nosačima, dodatnom zaštitom poda, 15-colnim felnama jedinstvenog dizajna i drugim sličnim dodacima.

Nadalje, ovaj će model biti opremljen tzv. torque-on-demand sistemom, dostupnim i u Pandi 4x4, koji omogućuje raspodelu obrtnog momenta između prednje i zadnje osovine zavisno o prijanjanju prednjih, ili zadnjih točkova. Takođe, tu je i ceo niz elektronskih pomoćnih sistema poput Hill Descent Controla, a dorađen je i trap.

 

Fiat Panda Cross



Za pokretanje Pande Cross je zadužen turbobenzinski 0,9 TwinAir snage 90 KS (66 kW) i najvećeg obrtnog momenta od 145 Nm i turbodiesel 1.3 MultiJet snage 80 KS (59 kW) i najvećeg obrtnog momenta od 190 Nm. Oba motora su uparena sa 6-stepenim ručnim menjačem i pogonom na sva četiri tčka. Potrošnja će im iznositi 4,9, odnosno 4,7 l/100 km.

Prodaja ovog modela će početi ove jeseni, a cena ove "šminkerske" Pande 4x4 će biti nešto viša od one koju je potrebno izdvojiti za onu "običnu".

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group