Fiat 500X dobija nove motore i suptilne dizajnerske promene

Više slika

Više slika

Baš kao i Jeep Renegade ranije ove godine, Fiat 500X linija stigla je do svoje tačke osvežavanja na sredini životnog ciklusa, a iz tog razloga, dobila je suptilna stilska osveženja, nove motore i usavršenu tehnologiju, ovde kod nas u Evropi...

Sa spoljne strane, najočiglednije promene tiču se farova, jer je redizajnirani 500X dobio nova standardna LED dnevna svetla i LED štopaljke, kao i opcione potpuno LED farove, razvijene u saradnji sa kompanijom Magneti Marelli. Fiat tvrdi da će ove jedinice sijati 20% jače od klasične Xenon tehnologije prethodnih modela.

Novi gradski orijentisani Urban nivo, pridružiće se Cross i City Cross varijantama, dodavši u ponudu nove prednje i zadnje branike. Cross i City Cross modeli osveženi su takođe, a sada poseduju i novi izgled zaštitnih segmenata šasije.

U enterijeru putničke kabine, glavnu promenu predstavlja restilizovani kokpit, koji dodaje novu instrument tablu, sa lakšim i preglednijim grafikama. Ovaj sistem zadržava tri kružna elementa i kombinuje dva analogna sata sa podesivim 3,5 inča velikim TFT displejom u sredini.

Nova stavka je i upravljač umotan u Techno kožnu postavu, kompletiran radio kontrolama. Proizvođač tvrdi da novi modeli omogućuju bolje pozicioniranje vozačevih ruku i popravljaju stisak upravljača. Ukupno, redizajnirana Fiat 500X linija nudi sedam kombinovanih tkanina, kožnih presvlaka, finiša i boja.

Informativno zabavni sistem omogućen je sa standardnim Uconnect 7’’ HD Live interfejsom, Apple CarPlay integracijom i Android Auto kompatibilnošću. Ovaj sistem poseduje ekran osetljiv na dodir od sedam inča, Bluetooth hends-free konekciju, audio striming, čitač poruka, glasovno prepoznavanje, AUX i USB portove, kao i kontrole na upravljaču.

Najvažnije poboljšanje odigrava se ispod haube, gde je 500X linija odbacila benzinske motore sa unutrašnjim sagorevanjem i zamenila ih potpuno novim Firefly turbo tro i četvorocilindrašima, koje deli sa modelima 2019 Jeep Renegade.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group