Fiat 500 prelazi na elektriku

Više slika

Više slika

Najpopularniji mini automobil sada dobija i potpuno električni agregat...

Fiat je zvanično otkrio novi 500 model, koji je transformisan  u električni gradski automobil, a da pritom nije izgubio voljenu retro privlačnost.

Električni Fiat 500 sada je izgrađen na novoj platformi, čineći ga 6 cm dužim, 6 cm širim i 4 cm višim, dok je međuosovinsko rastojanje produženo za 2 cm.

Snagu novog modela obezbeđuje elektromotor od 116 KS i litijum-jonska baterija od 42 kWh, što novom Fići omogućava radni opseg od 320 km. On takođe ima brzi punjač od 85kW, što mu omogućava da napuni bateriju do 85 odsto za samo 35 minuta.

Fiatova nova električna beba može postići brzinu od 100 km/h za 9 sekundi, dok mu je maksimalna brzina ograničena na 150 km/h.

Postoje tri načina vožnje: Normal, Range i Sherpa mod, koji smanjuje potrošnju energije što je više moguće kako bi se vozaču omogućilo da dostigne svoje odredište. Sherpa režim takođe ograničava snagu, odziv gasa i najveću brzinu do 80 km/h, pa čak i deaktivira funkcije kao što su klima-uređaj i grejna sedišta za maksimalnu efikasnost.

Novi Fiat 500 je takođe prvi automobil u svom segmentu koji je ponudio nivo 2 autonomne vožnje. Ovaj sistem kombinuje prilagodljivi tempomat sa sistemom za praćenje trake i prednjom kamerom koja prati okolinu i vozila ispred auta.

Unutrašnjost novog Fiat 500 sadrži najnoviji UConnect 5 informativno-zabavni sistem, koji prolazi kroz široki 10,25-inčni ekran osetljiv na dodir, koji poseduje veoma intuitivan interfejs i nudi bežični Apple CarPlay i Android Auto.

Fiat će ponuditi nove modele u limitiranom 'la Prima' izdanju, a ovaj model biće dostupan u tri boje i sadržaće pune LED farove, presvlake od eko kože i 17-inčne alu-felne sa hromiranim umetcima. Biće dostupno samo 500 primera Fiata 500 'la Prima' koji će koštati 37,900 €

Novi Fiat 500 EV biće dostupan samo u kabrioletnom karoserijskom modelu sa kliznim gornjim krovom od tkanine, a Fiat planira i verziju sa tvrdim krovom.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group