Ferrari Zenyatta

Više slika

Više slika

Ferrari nas često iznenadi sa novim "specijalnim" modelima, to jest ograničenim serijama superatuomobila koji su na samom vrhu ponude...

 

Trenutno je u ponudi LaFerrari sa 950ks, koji je zamenio Enzo. Pre njega je tu bio F50, iako ga njegov V12 motor koji je stigao iz bolida Formule 1 nije bio dovoljno dobar da bi ga kupci voleli više od F40 modela. 

Ferrari verovatno ne razmišlja još uvek o zameni modela LaFerrari, a još manja je verovatnoća da su počeli da ga dizajniraju, ali je Arita Das Designs odlučio da se pozabavi ovom temom. 

Zenyetta dolazi sa jasnim detaljima sa postojećih Maranello modela, sa farovima i vratima koje su inspirisali automobili kao što je LaFerrari. Suprotno tome je zadnja strana koja je kontrast sa izduvima i tankim zadnjim svetlima. 

Dva najvidljivija aerodinamička detalja su peraja na prednjem spojleru i zadnji branik. Sa brzanim razvojem aktivne aerodinamičke tehnologije, teško da će se ovako nešto naći na novom modelu u budućnosti. U pitanju su naravno samo skice, ali je celokupan oblik automobila odličan. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group