Ferrari Roma ubrzava od 0 do 200 km/H za samo 8.4 sekundi

Roma model ima neverovatno ubrzanje...

Uvek smo uzbuđeni kada se novi Ferrari pojavi na tržištu, jer su ovo automobili koji su sinonim dizajna, luksuza i brzine. Roma model je definitivno pravi dokaz toga, jer ovaj sportski auto objedinjuje sve ono što ljubitelji automobila vole.

Dugačka hauba, rešetka i sve ukupna silueta Ferrari Roma modela jasno poseduju i retro dizajn koji dolazi od prethodnih Ferrari izdanja. Šef dizajna kompanije Ferrari, Flavio Manzoni, kaže da je Roma bio inspirisan 250 GT Berlinetta modelom koji je predstavljen 1960. godine.

Ispod haube je renovirana verzija 3,9-litarskog V8 motora sa turbo-punjačem koji se koristi u Portofino, ali u drugim modelima u Ferrarijevoj liniji. Motor u Romi podešen je da proizvodi 611 konjskih snaga i 561 lb-ft obrtnog momenta, koji se na zadnje točkove šalje kroz osmostepeni DCT menjač koji je prvi put predstavljen na SF90 Stradale modelu. Roma ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,4 sekunde, a 200 km/h pokađa za munjevitih 8. 4 sekundi, što je više nego impresivno.

To znači da je Roma model brz kao i McLaren 570S koji se reklamira kao superautomobil. Iz Ferrarija kažu da će Roma sa lakoćom prelaziti brzinu od 300 km/h, što znači da če ona moći da parira nekim od najbržih superautomobila na tržištu.

Mi smo pronašli video klip koji vam dokazuje ubrzanje ovog Ferrari model. Pogledajte i verujte nam da ćete biti više nego impresionirani.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group