Ferrari Roma dobija osveženje

Više slika

Više slika

Najnoviji Ferrari model, Roma, dobio je suptilna unapređenja svojih performansi, ali i estetike, od strane nemačkog tjunera, Wheelsandmore…

Dizajneri ove kompanije dobili su brif da unaprede Roma model, bez preteranih promena njegovog dizajna. Najbezbedniji način da se ovo postigne svakako je bio dodavanje prilagođenih točkova, koji su dostupni u varijantama od 21 i 22 inča, sa tri različita dizajna za koje Wheelsandmore tvrdi da su savršeno pogodni za ovaj kupe. Klijenti mogu birati između farbanja svakog tri modela točkova željenom bojom, uz površinske završne detalje po svom izboru.

Prilagođeni točkovi će biti ispraćeni dodatnim kompletom za vešanje koji je trenutno u fazi razvoja, dok će Wheelsandmore ponuditi i specijalni izduvni sistem, sa optimizovanim sportskim katalizatorima.

Šlag na torti skriven je ispod skulpturne haube i sastoji od unapređenja performansi Roma 3.9 litarskog twin-turbo V8 motora. Uz ovo osveženje, konjske snage modela podignute su na 690 KS, dok je vrhunac obrtnog momenta pomeren na 885 Nm.

Wheelsandmore nam nisu rekli kako ove unapređene brojke utiču na performanse Roma modela, ali sasvim sigurno možemo reći da ubrzanje od 0 do 100 kilometara na čas mora biti brže za jednu li dve desetinke. U svojoj fabričkoj formi, uglađeni italijanski kupe to ubrzanje dostiže za 3.4 sekunde, dok do 200 kilometara na čas ubrzava za 9.3 sekunde. Promene bi takođe trebalo da budu dovoljne da pomere maksimalnu brzinu standardnog modela iznad 320 kilometara na čas.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group