Ferrari predstavlja SF90 Stradale model

Više slika

Više slika

SF90 Stradale sa svojih 986 konjskih snaga predstavlja dinamičnu mašinu sa pogonom na sva četiri točka…

Nismo iznenađeni činjenicom da je novi SF90 Stradale najmoćniji automobil koji je ikada kreiran u Maranelu: ne postoji komponenta, proces ili sistem koji nije bio prilagođen kako bi se ostvarila misija kreiranja ultimativnih performansi. Najnoviji Ferrari predstavlja šesti model u specijalnoj liniji italijanskog brenda, koja je počela sa 288 GTO i F40 modelom tokom osamdesetih godina. Sa kombinovanom snagom od 986 konjskih snaga koja dolazi iz njegovog četvorolitarskog twin-turbo V8 motora i tri električna generatora, Stradale proširuje hibridni asortiman hiperautomobila koji su osnovali dvanaestocilindrični LaFerrari, McLaren P1 i Porsche 918.

Stradale poseduje pogon na sva četiri točka. Jedan motorni generator se nalazi u zadnjem delu pogonskog sklopa, hraneći osmostepeni prenos brzine sa dva kvačila instant električnim obrtnim momentum. Druga dva se nalaze na prednjoj strani, dok konstantno i individualno prilagođavaju snagu koja se usmerava svakom prednjem točku, izoštravajući odgovor upravljanja pri ulasku u krivine, pojačavajući trakciju istovremeno. Izduvni sistem nije kreiran samo da promoviše duboki krik ove zveri, već služi i kao muzički instrument sa pogonom na snagu vetra.

Uz sav taj električni pogon, ovo vozilo od nula do sto kilometara na čas ubrzava za 2.5 sekunde. Ovo vreme je neznatno manje kada je automobil u najradikalnijoj od četiri kalibracione postavke, Qualifying, koja prazni energiju litijum-jonske baterije rapidnim ritmom, sa skoro nimalo regeneracije.

Istovremeno dostupan je i Stradale Assetto Fiorano, model koji je orijentisan trkačkim stazama, poseduje zadnji spojler i egozitčne mere smanjenja kilaže. Ono što je zajedničko za obe Stradale verzije jeste akutna konvergencija dizajna, aerodinamika, arhitektura tela i Ferrari Formula 1 tehnologija.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group