Ferrari predstavlja novu surovu mašinu za trkačke staze

Više slika

Više slika

Ferrari je postavio novi video na YouTube platformi ističući karakteristike svog novog i unikatnog KC23 modela...

Trkački superautomboil baziran je na GT3 Evo modelu i formalno je najavljen ove godine, ali sada imamo priliku da ga vidimo delimično u stvarnom svetu i tokom poslednjih segmenata razvoja na trkačkoj stazi. Video dokazuje da Ferrari KC23 izgleda potpuno neverovatno čak i sa kamuflažom. Sa aktivnim aerodinamičkim komponentama, velikim krilom koje može da se ukloni, kamere koje menjaju retrovizore i prominentni difuzor čine da ovaj Ferrari na trkačkoj stazi izgleda kao kod kuće.

Nakon žestokih krugova na trkačkoj stazi, inžinjeri italijanskog brenda krenuli su da odlepljuju foliju sa automobila. Svi paneli superautomobila izgledaju potpuno specijalno dizajnirani, što opisuje ogromno interesovanje među VIP kupcima koji su platili da uživaju u vožnji ovih čudovišta na trkačkim stazama. Prema rečima proizvođača, ovo je uvid u budućnost serijski proizvedenih modela koji će stizati iz Maranela, tako da neće biti nikakvo iznenađenje ukoliko futurističke LED trake pronađu svoj put do sledećih Ferrari serija.

Kokpit KC23 modela predstavlja reinterpretaciju one 488 GT3 Evo trkačkog automboila, tako da je uz nešto malih promena ona ipak zadržala sve prekidače koji su potrebni motosportu. Isto se može reći i za srednje montirani 3,9 litara veliki V8 turbo motor, koji zvuči potpuno besno oslobođen bilo kakvih regulatornih normi po pitanju buke.

Ferrari KC23 predstavlja jedan od brojnih projekata Special Projects divizije kompanije Ferrari, dok drugi primeri bazirani na šasiji Ferrari 488 modela uključuju trkački P80/C, ograničenu proizvodnu seriju J50 i SP38 Deborah model koji je baziran na ulično legalnom modelu.  

Dok sa KC23 modelom kupci mogu uživati samo na trkačkoj stazi, kao što je dokazano dinamičnim debijem na Goodwoodu, ova posebna jedinica neće stići do kupca i umesto toga će biti smeštena u Ferrari muzeju u Maranelu do 2. oktobra, pružajući mogućnost posetiocima da vide ovu zver uživo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group