Ferrari postigao rekordne finansijske rezultate u prvom kvartalu 2013.

Ferrari je danas objavio podatke o svojim prihodima u prvoj četvrtini ove godine, i sudeći po njima, gigant iz Maranela ima dosta  razloga za zadovoljstvo.

Ovaj proizvođač skupocenih automobila registrovao je prihode u iznosu od 551 milion evra u rrvom kvartalu ove godine, što je za 8 procenata više od iznosa u istom periodu protekle godine. Njihov neto profit iznosi 54 miliona evra, što je za 35 posto bolje nego lani.

Ferrari je u prvom kvartalu distribuirao 1798 automobila svojim ekspoziturama, a četvrtinu od te cifre čine modeli FF i F12 Berlinetta.

Severna Amerika je i dalje vodeće tržište kada je reč o Ferrari-ju i ima udeo ud 27 % posto od svih prodaja. 492 primerka su dospela na ovo tržište što čini napredak od 9 %. Daleki Istok je dobio 336 Ferrari-ja, Japan i Australija su takođe zabeležile napredak što se tiče prodaje.

Ferrari je nedavno objavio da želi da ograniči i smanji broj proizvedenih automobila, kako bi se ekskluzivnost ovog brenda još više povećala, ako je to ikako moguće. Ovo saopštenje ipak bi ipak trebalo primiti s dozom rezerve s obzirom da se vrlo verovatno radi o lukavom marketinškom potezu. Naime, Ferrari želi da spreči pad prodaje koji su svojim analizama i istraživanjima tržišta predvideli.

M.D.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group