Ferrari Omologata – dokaz da novac kupuje sreću

Više slika

Više slika

Kompanija Maranello predstavila je unikatnu verziju Ferrarija koji će oduševiti sve auto zaluđenike...

Zasnovan na 812 Superfast modelu, Omologata je zapravo 10. Ferrari napravljen sa V12 prednjim motorom, koji je isporučen još 2009. Ali ovaj novi model kombinuje klasične Ferrarijeve elemente dizajna sa linijama 21. veka i donosi performanse koje su munjevite.

Dizajneri iz Ferrarija proveli su oko dve godine zamišljajući ovaj automobil, zadržavajući samo osnovne podloge, vetrobransko staklo i farove od originalnog 812 Superfast. Sve ostalo, uključujući njegovo prelepo, ručno oblikovano aluminijumsko telo, potpuno je novo.

Završen u Rosso Magmi, jedinstvenoj crvenoj nijansi, Ferrari Omologa nas vraća u prošlost klasičnim dizajnerskim nagoveštajima, poput bočnih linija dizajna koje nas podsećaju na 612 Scaglietti, ili lukova zadnjih točkova koji podsećaju na 275 GTB.

Prednja hauba automobila sedi niže, a izrezani usisnici za vazduh u prednjem braniku inspirisani su ikoničnim 250 GTO modelom.

Iznutra, ovaj Ferrari koji oduzima dah  jer je kontrastnog  izgleda, sa električnim plavim sedištima od kože i divnom Jeans Aunde tkaninom.

Budući da je izgrađen na platformi 812 Superfast, pokreće ga Ferrarijev impresivni V12 motor koji isporučuje 789 konjskih snaga. Ne znamo da li je Ferrari Omologata takođe dobio bilo kakva ažuriranja performansi, ali ovaj automobil bi trebalo da bude u stanju da postigne maksimalnu brzinu od preko 340 km / h i postigne brzinu od 0 do 100 km / h za samo 2,9 sekundi!

Nažalost, cena ovog vozila nije poznata.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group