Ferrari lansira unikatnu verziju 812 Superfast modela

Više slika

Više slika

Ferrari je upravo predstavio unikatnu kreaciju, koja je bazirana na 812 Superfast modelu, za čiji dizajn i proizvodnju im je bilo potrebno dve godine…

Naručen od strane misterioznog klijenta iz Evrope, ovaj model je tek deseti unikatni GT koji je slavni brend konstruisao od 2009.godine. Bespoke Ferrari dobio je naziv Omologata, što u prevodu sa italijanskog znači homologacija i akcentuje O u GTO. To bi trebalo da vam da nagoveštaj da je unikatni model inspirisan klasičnim Ferrari automobilima iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, a posebno ikoničnim Ferrari 250 GTO.

Ferrari je uzeo agresivni dizajn 812 Superfast modela i očistio ga od viška prevoja, oblina, usisnika i većine stilskih elemenata koji su bili previše oštri, stvarajući tako njegovu uglađenu verziju. Kako bi na savršeni način akcentovali prilagođeni dizajn, Ferrari je dodao primamljivu trkačku liveriju, koja okreće leđa uobičajenoj Rosso Corsa boji, zarad nešto tamnije nijanse Rosso Magma.

Očekivali bismo da Ferrari čitavo telo ovog noviteta napravi od karbona, kako bi on bio što je moguće lakši, ali ipak, slično trkačkim modelima slavne marke, Omologata paneli su ručno kreirani od aluminijuma, od strane Ferrari tima.

Unutar vozačke kabine, Omologata dobila vintage obojene površine koje nas asociraju na liveni metal. Mehanički gledano, model je dobija istu konfiguraciju kao 812 superfast, sa 6.5 litarskim V12 motorom koji proizvodi 789 konjskih snaga.

Kao što je očekivano, Ferrari nije podelio sa nama informacije o ceni ovog modela, niti je otkrio svog misterioznog kupca. Na kraju, možemo samo reći da se nadamo da će kupac barem nekoliko puta provozati svog novog lepotana, kako bismo ga možda videli i uživo.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group