Ferrari F8 Spider pretvoren u zadivljujući i unikatni roadster SP-8

Više slika

Više slika

Jedinstveni dizajn obuhvata nekoliko referenci na nedavnu prošlost brenda...

Koji je automobil sposoban privući više pažnje od novog Ferrari modela? Šta mislite o jednoj od unikatnih kreacija ovog brenda?

Divizija Specijalnih projekata brenda baziranog u Maranelu upravo je predstavila novu prilagođenu kreaciju nazvanu SP-8. Jedinstveni roadster ima atraktivan dvobojni dizajn koji uključuje nekoliko referenci na nedavnu prošlost ovog brenda.

Ovaj brzi automobil bez krova naručen je od strane neimenovanog klijenta u Tajvanu. Baziran je na modelu F8 Spider, ali mu je potpuno uklonjen sklopivi tvrdi krov. To nije jedina promena. Preoblikovan prednji deo ima definisaniji oblik, još širu rešetku hladnjaka koji se proteže gotovo do točkova, i potpuno nove prednje farove. Tu su i vetrobran i auspuh preuzeti iz modela 296 GTB, zadnja svetla preuzeta sa modela Roma, i aluminijumske felne sa pet krakova koje predstavljaju modernizovanu verziju onih koje se nalaze na modelu F40. I kao šlag na tortu, tu je i upadljiva boja koja kombinuje sjajnu Blue Sandstone sa mat Argento Micalizzato.

Enterijer nije prošao kroz toliki redizajn, ali posmatrači sa oštrim okom će primetiti neke izmene. Motor1.com primećuje rešetkasti selektor brzina kao onaj koji se nalazi u modelu SF90 Stradale. U međuvremenu, sedišta kabine su presvučena Navy Blue Alcantara materijalom i tkaninom sa gradijent efektom, dok su podovi prekriveni iridescentnim tkaninama.

Jedna stvar koja nije dirana je F8 Spider twin-turbo-punjeni 3.9 litarski V-8 motor. Ovaj motor smešten u sredini i dalje proizvodi više nego respektabilnih 710 konjskih snaga i 770.63 Nm obrtnog momenta. Nisu objavljeni podaci performansi za SP-8, ali model na kojem je baziran može ubrzati od 0 do 100 km/h za 2,9 sekundi i dostići maksimalnu brzinu od 337 km/h.

Nimalo iznenađujuće, Ferrari ne otkriva koliko košta SP-8, iako pretpostavljamo da je znatno više od F8 Spider cene od 324.342 dolara. Naravno, malo je verovatno da će ovaj jedinstveni model uskoro biti dostupan za kupovinu. Možda ga nećete moći kupiti, ali ćete ga moći videti uživo ako se nalazite u Italiji. Vozilo će biti izloženo na stazi Mugello od srede do kraja meseca, a zatim u Ferrari muzeju od sredine novembra do marta naredne godine.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group