Ferrari dobio domaću konkurenciju

Više slika

Više slika

Iz Italije nam često dolaze vrhunski dizajni superautomobila, hiperautomobila i još mnogo toga, ali, da li je Ferrari zaista do sada imao pravu konkurenciju?

Po svemu sudeći, ako se podsetimo činjenice da je Ferrari na tronu, kao najbolji superautomobil iz Italije već duže vreme, izgleda da su do sada bili bezbedni. A šta ih je to sada toliko uzdrmalo? Pa, da li ste čuli za brend Mazzanti? Ako niste, spremite se da budete oduševljeni.

U pitanju je još jedan vrhunski brend automobila iz Italije, koji je predstavio svoj novitet. Oni potiču iz Toskane, osvajaju tržište i srca iskrenih ljubitelja četvorotočlaša brzinom svetlosti, i naravno, unose strah u kosti Ferrari brenda.

Mazzanti je sada predstavio svoj novitet, na auto sajmu u Turinu koji se održao ove godine, i u pitanju je Mazzanti Evantra Millecavalli. Ovaj automobil je izreklamiran kao najmoćniji hiperautomobil sa teritorije Italije, koji je legalan za vožnju po ulicama grada.

Bezobrazno dobar Millecavalli je Ferrari i njihov LaFerrari model pogodio pravo u srce ovim izjavama, ali, da li je zaista ovaj model bolji od Ferrarija, ili je to prazna priča?

Pa, podsetimo se, Ferrarijev LaFerrari ima 950 KS i 900 Nm obrtnog momenta. Novi Millecavali ima, baš kao što mu samo ime kaže, kada se prevede sa italijanskog jezika, 1.000 KS i 1.200 Nm obrtnog momenta, što potiče od 7.2 litarskog twin-turbo V8 motora. Njegova nenormalna snaga potiče od zadnje osovine, kroz šestostepeni prenos brzine.

Millecavalli je težak samo 1.300 kg, pa od nula do sto ubrzava za munjevitih 2.7 sekundi. Maksimalna brzina mu je 402 kilometra na sat. Takođe, on dolazi sa novim i unikatnim karbonsko-keramičkim sistemom kočnica, koji je Brembo kompanija dizajnirala posebno za ovaj projekat. Zbog tih unikatnih kočnica, Millecavalli se za samo sedam sekundi u potpunosti zaustavlja od brzine 300 kilometara na sat.

Naravno, ovo je hiperautomobil – zver ograničenog izdanja, tačnije, samo 25 komada će biti proizvedeno. Italijani nam još uvek ništa nisu rekli vezano za cenu. Mi se pitamo kako li zvuči dok prede…

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group