Ferrari 488 GT3 EVO stiže na staze 2020. godine

Više slika

Više slika

Ferrari kompanija predstavila je svoj novi trkački automobil za sezonu 2020...

Stiže treća generacija GT3 modela i ovoga puta ovaj automobil biće kreiran samo za trkačke uslove. Od svog prvog predstavljanja 2016. godine, GT3 je vrlo brzo postao jedan od najboljih i nabržih trkačkih automobila koji uliva strahopoštovanje u sve one koji se protiv njega trkaju.

Ferrari se potrudio da i u sledećoj trkačkoj sezoni ovaj model dominira, tako da je pripremio unapređenu i poboljšanu verziju koja će sigurno zadati veliki zadatak drugim auto kompanijama i trkačkim timovima.

Iako ovaj automobil vizuelno izgleda gotovo isto kao i prethodni model, najveća promena ogleda se u širem osovinskom rastojanju, tako da će gazište novog GT3 modela biti šire, što će mu omogućiti veću stabilnost i bolje prijanjanje u krivinama. Velike promene i unapređenja doneta su i na agregatu, tako da je sada moćni V8 motor dosta precizniji i omgućava gladak prenos energije i maksimalnu učinkovitost, što dovodi do većeg ubrzanja i veće maksimalne brzine.

Naravno, promene su vidljive i na karoseriji i Ferrari kompanija porudila se da GT3 model učini još aerodinamičnijim, pa je dodala, nove branike, spojlere, usisnike za vazduh i sajtne, tako da će biti pravo zadovoljstvo videti novi GT3 model na stazi.

Testiranja na ovom automobilu se još uvek obavljaju, ali iz Ferrari kompanije poručuju da će novi GT3 biti spreman za dolazeću trkačku sezonu.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group