Ferrari 458 MM Speciale doteran do savršenstva

Više slika

Više slika

Svi uveliko pričaju poslednjih nekoliko nedelja o novom i misterioznom Ferrari automobilu zvanom Dino, koji je "možda" napajan V6 motorom, ali se ispostavilo da je taj super automobil ništa više no veoma posebna, stilizovana verzija 485, krštena kao Ferrari 458 MM Speciale.

Ovo unikatno vozilo je stvoreno na bazi iste klasične i postojeće opreme modela 485 Speciale, ali se predivno ističe magičnim dodirima učtivosti Styling centra italijanske kompanije. Izgleda da je izbirljivi i veoma bogati kupac poželeo novu aluminijumsku karoseriju za svoj 458, sa potpuno redizajniranim branicima od ugljeničnih vlakana i na taj način se rodila ova lepota.

Crno obojeni A stubovi limarije, kosi C stubovi, novi usisnici vazduha na bokovima i novi prednji spojler, definitivno ističu ovaj Ferari iz mase, posebno onda kada malo bliže pogledate njegovu predivnu Bianco Italia farbariju, koja odaje počast italijanskoj zastavi - čisto da pomenemo u slučaju da niste znali odakle ovaj super automobil dolazi.

Jedinstveni 458 takođe poseduje modifikovane prednje i zadnje svetlosne grupe, zajedno sa novim setom besprekornih legura koje dovršavaju detalje eksterijera i čine da se ovaj automobil ističe iz velike grupe Ferrari modela. Unutar kabine vozač može osetiti svu toplinu Cioccolato kožnih presvlaka, sa belim šavovima, eleganciju satensko belih prstenova oko satova i u tunelima kontrolne table, kao i neverovatan kvalitet poboljšanog audio sistema.

Još uvek se nije poveo ni jedan razgovor o performansama ovog jedinstvenog vozila, ali središnji 4,5 litarski V8 motor hlađen prirodnim putem verovatno predstavlja nešto što se krije ispod te uglađene karoserije i razvija 597ks i 540Nm obrtnog momenta, kako je prvobitno planirano. Kao takav, možemo očekivati da razvija brzinu od 0 do 100 za tri sekunde i maksimalnu brzinu od 325km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group