Ferrari 12Cilindri: samo za odabrane

Više slika

Više slika

Ferrari 12Cilindri, novi dvosed berlineta model iz Maranela sa V12 motorom srednjeg prednjeg položaja, predstavljen je pre samo nekoliko dana...

Ferrari 12Cilindri savršeno otelotvoruje DNK slavnog brenda, nudeći neuporedive performanse i rukovanje sa sofisticiranim, skulpturalnim dizajnom, a namenjen je poznavaocima ikoničnog V12 motora, inspirisan Gran Turismo automobilima iz 1950-ih i 1960-ih, nudeći trkačka uzbuđenja u kombinaciji sa svestranošću.

Postoji jedan motiv koji oduševljava ljubitelje Ferrari brenda od 1947. godine: atmosferski V12 motor srednjeg prednjeg položaja, prvi Ferrari motor koji je prošao kroz kapije fabrike u Maranelu. Predstavljen pred publikom i medijima uz spektakularnu pozadinu Majami Biča u proslavi 70. godišnjice Ferrari dolaska na američko tržište, Ferrari 12Cilindri je prirodna evolucija filozofije pogonskih sklopova kompanije, koja se tokom decenija razvijala ne odustajući od svog originalnog DNK i osnovnih vrednosti marke.

Ferrari 12Cilindri je inspirisan legendarnim Grand Tourerima iz 1950-ih i 1960-ih, otelotvorujući misiju dvoseda sa prednjim V12 motorom sa besprekornom kombinacijom elegancije, svestranosti i performansi. Automobil predstavlja najnoviju evoluciju u ovoj krvnoj liniji, podižući je na nove standarde performansi, udobnosti i dizajna. Njegova silueta odiše sportskom elegancijom: jednostavne, ali harmonične linije sa integrisanim aktivnim aerodinamičkim uređajem garantuju vrhunske performanse, hauba sa prednjim šarkama ističe pogled na motorni prostor, a dve dvostruke izduvne cevi postale su zaštitni znak Ferrari 12-cilindričnih automobila.

Motor Ferrari 12Cilindri je najnoviji razvoj ikoničnog V12 motora koji je postavio temelje legende Maranela. Ova verzija oslobađa 830 KS, sa maksimalnim obrtajima koji dostižu 9500 rpm. Impresivna kriva snage osigurava da je 80% ukupnog obrtnog momenta dostupno već na 2500 obrtaja u minuti, rezultirajući trenutnim ubrzanjem i osećajem beskonačne snage sve do crvene linije.

Unutrašnjost Ferrari 12Cilindri garantuje vrhunsku udobnost za vozača i putnika, čak i na dugim putovanjima. Osećaj prostranosti dodatno je pojačan staklenim krovom, prestižnim materijalima i centralnim displejem uz jedan za vozača i treći ispred putnika. Dizajn spoljašnjosti kombinuje čiste linije sa skulpturalnim volumenima koji se besprekorno povezuju. Hauba je izuzetno elegantna i uključuje prednja krila, dajući čistu, neprekinutu površinu dizajnu.

Glavni cilj aerodinamike Ferrari 12Cilindri bio je stvoriti elegantan automobil bez kompromisa po pitanju performansi. Sistem aktivne aerodinamike omogućava dve različite konfiguracije: Low Drag (LD) i High Downforce (HD), optimizujući aerodinamičku efikasnost u zavisnosti od brzine i uslova vožnje. Podvozje je dizajnirano da maksimizira generisanje vertikalnog opterećenja, upravljajući protokom vazduha iz centralnih radijatora.

Ferrari 12Cilindri koristi najnoviju tehnologiju dinamičkih kontrola, uključujući ABS Evo, SSC 8.0 i 6D senzor, omogućavajući optimalnu preciznost sistema kao što su Virtual Short Wheelbase (PCV) 3.0 i Side Slip Control (SSC) 8.0. Sistem četiri nezavisna točka (4WS) poboljšava upravljanje vozilom u krivinama i odziv tokom brzih promena pravca. Idealan raspored težine (48.4% napred, 51.6% nazad) dodatno poboljšava dinamiku vozila.

Ferrari 12Cilindri je savršen spoj elegancije, svestranosti i neuporedive snage, dizajniran za vozače koji traže najviši nivo performansi i udobnosti. Sa ograničenom proizvodnjom i pažnjom usmerenom prema detaljima, ovaj model predstavlja vrhunac Ferrari nasleđa i inovacija.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group