Fernando Alonso provozao novu Toyotu Yaris GR

Pogledajte kako se bivši F1 šampion proveo u ovom malom hečbeku...

GR Yaris podrazumeva napredne tehnologije, znanje i iskustvo, stečeno Toyotinim pobedničkim učešćem u Svetskom reli šampionatu (WRC), gde se takmiči u timu TOYOTA GAZOO Racing (TGR). GR Yaris biće drugi potpuno sportski model automobila koji TGR globalno lansira, nakon prošlogodišnjeg povratka legendarne Toyote GR Supra.

Ova verzija Yarisa kreirana je sa ciljem da vozačima omogući bolje performanse i sportsko uzbuđenje,  a da pritom zadrži sve karakteristike malog gradskog hečbeka kojeg svi vole zbog njegovih dimenzija.

Motor GR Yarisa je potpuno nova trocilindrična jedinica s turbo punjenjem, koja je ojačana auto-sport tehnologijama da bi se maksimalizovale performanse, uključujući „multi-oil jet“ hlađenje klipa, izduvne ventile velikog prečnika i dodatno mašinski obrađen usisni otvor. Iz zapremine od 1618 cm3 proizvodi maksimalnih 261 KS/192 kW i 360 Nm obrtnog momenta.

Yaris GR brzinu od 0 do 100 km/h, postiže za 5.5 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 230 km/h, što je i više nego dovoljno za autombil ove klase.

Kako bi pokazala koliko je ovo dobar i interesantan auto, Toyota je angažovala Fernanda Alonsa, koji je seo iza volana novog Yarisa i testirao ga na trkačkoj stazi.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group