Fenyr SuperSport je novi hiperautomobil iz Dubaija

Više slika

Više slika

Kompanija W Motors, na ženevskom sajmu automobila, predstavila je svoj novi Fenyr SuperSport model u finalnoj formi...

Nova mašina ovog brenda poseduje turbo motor sa šest cilindara u ravni, koji stvara velikih 800 ks, stiže direktno iz Dubaija, a razvijana je u saradnji sa kompanijom Magna Steyr, dok je za pokretački sklop bio zadužen je proizvođač RUF.

Sa 3,8 litara kapaciteta, turbo boxer motor, montiran na sredini, proizvodi velikih 800 ks pri 7.100 motornih rotacija u minutu, zajedno sa 980 Nm obrtnog momenta pri 4.000 rpm. Uparen sa sedmostepenim automatik menjačem duplog kvačila, ovaj motor svu svoju snagu šalje na zadnje točkove.

W Motors Dubai, tvdi da novi Fenyr SuperSport može da razvije stotku iz mesta za svega 2,7 sekundi, 200 km/h za 9,4 i maksimalnu brzinu od 395 km/h.

Oštre linije karoserije kreirane su od karbona i poseduju sve aktivne aerodinamične elemente, keramičke kočnice sa diskovima od 420 mm, na svim krajevima i maksimalna smanjenja kilaže, koja je zaustavljena na 1.350 kg. Karakteristična kontra orijentisana vrata modela HyperSport, takođe krase i novu liniju.

W Motors će proizvesti svega 35 primeraka Fenyr SuperSport modela tokom nekoliko godina, a svaki od njih će koštati oko 1,4 miliona dolara, a kompanija takođe nudi i ekstremne nivoe modifikacija svim mušterijama, koje mogu stvoriti svoj lični superautomobil.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group