FCA ulaže milijardu u Jeep Pickup modele

Više slika

Više slika

FCA grupacija je potvrdila svoj rad na pikap kamionetima, novom modelu Wagoneer i dugo očekivanom Jeep Grand Wagoneer, uprkos nedavnim tvrdnjama da je projekat obustavljen...

Proizvođač automobila je objavio vest prilikom primanja investicije vredne milijardu dolara, namenjene rekonstrukciji i modernizaciji Warren Truck fabrike za sklapanje smeštene u Mičigenu, koja će sastavljati Jeep Wagoneer i Grand Wagoneer, ali i za komplesk Toledo smešten u Ohaju, gde počinje proizvodnja pikap modela.

Sa delom ove investicije, Fiat Chraysler Automobiles grupacija otvara 2.000 novih radnih mesta u Sjedinjenim Američkim Državama i predstaviće svoje nove modele do 2020. godine.

Razgovarajući sa medijima o ovoj investiciji, predsednik FCA grupacije Serđo Markione je izjavio da konverzija njihovog industrijskog poslovanja kompletira ovu fazu transformacije, pomoću koje će grupacija moći da odgovori na promenjive ukuse kupaca koji čiji su izbor kamioneti i terenska vozila, dok će brend nastaviti da ojačava američku, ali i globalnu proizvodnu liniju svih modela koji se nalaze u srcu ovog segmenta tržišta.

"Ovi potezi, koji su bili pod razmatranjem Dejvida Vilijamsa i ostatka rukovodsta UAW već neko vreme, proširuju naše kapacitete u ovim ključnim segmentima, omogućujući nam neometan razvoj koji se od nas i očekuje na tržištu S.A.D., ali, mnogo je važnije povećanje izvoza naših srednjih i velikih vozila na internacionalnom nivou."

Iako FCA nije potvrdila specifikacije vezane za ovaj novi Jeep pikap, mi znamo da će on biti baziran na sledećoj generaciji modela Wrangler i trebalo bi da uđe u proizvodnju drugom polovinom 2018. godine. Što se tiče novih Jeep Wagoneer i Grand Wagoneer modela, oba će biti praćena sledećom generacijom Grand Cherokee platforme i u vrhu opsega ciljati ka tome da postanu takmaci svemu što kompanija Range Rover ima da ponudi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group