F1 Vozači testirali novi Alfa Romeo Tonale

Pred svoju prvu zajedničku sezonu, vozači Alfa Romeo tima, Valteri Botas i Džou Guanju, imali su priliku da testiraju poslednje proizvodno vozilo italijanskog proizvođača, Tonale seriju, ujedno prvu elektrifikovanu u istoriji brenda...

Botas se pridružio timu sa svoje bivše pozicije vozača u Mercedes Formula 1 ekipi, dok je Guanju potpuno novo ime u ovoj seriji i prvi Kinez u Šampionatu. Prvi kineski vozač u istoriji sporta, osvojio je 2021 F3 Asian Championship i stigao je na drugo mesto FIA Formula 2 Championship takmičenja iste godine.

Tonale, u međuvremenu, predstavlja veliki preokret za italijanski brend. Predstavljen osmog februara, ovaj automobil je prvi hibrid kompanije Alfa Romeo, dok ovaj proizvođač želi da ostane dosledan svom nasleđu istovremeno izlazeći u susret izazovima koje budućnost donosi. Tonale je ponuđen ekskluzivno sa elektrifikovanim pogonskim sklopovima, tačnije priključno hibridnim sistemom sastavljenim od jedinice zapremine 1,3 litara, zadužene za pokretanje prednje osovine i električnim motorom koji je zadužen za okretanje zadnje osovine.  

Zajedno, ova dva motora isporučuju 272 ks i omogućuju ovom krosoveru da dostigne stotku iz mesta za 6,2 sekunde, dok je Tte 15.5 kWh baterija, dovoljno velika kako bi omogućila Tonale modelu da kotrlja osamdeset kilometara isključivo na električnom pogonu u gradskim uslovima.

Prva vožnja ovih klupskih kolega došla je u okviru predsezonskog trening kampa, održanog u pripremnom periodu za trkačku sezonu 2022., čiji će se prvi Gran pri održati dvadesetog marta u Bahreinu. Zajedno sa izvršnim direktorom kompanije Alfa Romeo, Žanom Filipom Imparatom, direktorom F1 tima, Frederihom Vasorom i čitavim menadžmentom F1 ekipe, oni će raditi na uspostavljanju timskog fokusa u novoj sezoni, kao i strategijama i ciljevima koje će zajedno pokušati da ostvare.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group