Evropska premijera Alfa Romeo Giulia GTA i GTAm super sedan modela

Više slika

Više slika

Kompanija Alfa Romeo konačno je lansirala Giulia GTA i Giulia GTAm modele, pružajući nam priliku da vidimo ove super sedan modele u akciji...

Ograničena izdanja Alfa Romeo automobila stižu lakša, moćnija i sposobnija za podnošenje više brzine u krivinama u poređenju sa Giulia Quadrifoglio serijom na kojoj su bazirana, zajvaljujući brojnim dizajnerskim modifikacijama izvedenim u saradnji sa Sauber Engineering brendom, dok su i F1 vozači italijanskog tima učestvovali u njihovom razvoju.

Proizvodnja će biti ograničena na petsto jedinica za naše, bliskoistočno i regionalno afričko tržište, sa podelom između GTA i GTAm modela u odnosu 50-50, a za sada ne postoje bilo kakvi planovi za predstavljanje ovih ograničenih modela preko okeana, dok su pojedini raniji izveštaji navodili da postoje šanse da će italijanski proizvođač promeniti svoje mišljenje.

Novi Alfa Romeo Giulia GTA model lakši je za sto kilograma od Quadrifoglio izdanja zahvaljujući širokoj upotrebi lakih materijala u čitavoj konstrukciji, uključujući još više ugljeničnih vlakana i kompozitnih materijala.

V6 motor zapremine 2,9 litara, duplog turbo punjenja, dobio je novi centralno montirani titanijumski izduvni sistem kompanije Akrapovič i novo ECU tjuniranje, što ga čini nešto snažnijim sa 540 ks. Inžinjeri su takođe popravili protok vazduha u sistemu hlađenja, dok sam motor poseduje redizajnirane klipnjače i klipove. Za ubrzanje do stotke, nova mašina zahteva 3,6 sekundi, delimično zahvaljujući novom sistemu kontrole starta.

Obe varijante modela Giulia GTA i GTAm dolaze opremljneni sa novim dvadesetoinčnim točkovima centralnog zaključavanja, opremljenim lepljivim sportskim Michelin Cup 2 gumama i poseduju širi stav od modela Quadrifoglio, ali GTAm agresivnost podiže na još viši nivo sa svojim velikim podesivim repnim krilom i aktivnim prednjim spojlerom, koji može biti produžen za 40 mm radi upotrebe automobila na trkačkoj stazi. GTAm je takođe potpuno oslobođen zadnjih sedišta i umesto njih dolazi sa polu kavezom, sa parom lajsni posebno izlivenih za držanje kaciga, praćenih pojasevima kompanije Sabelt sa šest tačaka kopčanja, kao i zadnjim prozorima kreiranim od polikarbonata umesto stakla.

Putničke kabine u oba Giulia GTA i GTAm modela poseduju pune alkantara postave, uključujući i površine kontrolne table, panele vrata, bočne stubove i centralne segmente sportskih sedišta.

Cene novih Alfa Romeo GTA modela startuju sa 175.000 evra u Italiji, dok Giulia GTAm stiže sa cenom od 180.000 evra. Obe linije dolaze sa Bell kacigama i posebnom liverijom, zaštitom za karoseriju i posebnim Alfa Romeo servisima, a svi kupci koji se opredele za GTAm varijantu, takođe dobijaju i punu trkačku opremu marke Alpinestars.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group