Evropa po prvi put dobija Corolla Sedan Gains Hybrid modele

Više slika

Više slika

Sevže sa debija potpuno nove Corolla Sedan linije i svetske premijere na sajmu automobila Guangzhou Auto Show, Toyota je objavila informacije o modelima namenjenim starom kontinentu...

2019 Corolla Sedan modeli zaduženi su za produžavanje Corolla postavke kompanije Toyota u Evropi na tri stila karoserije, dodajući trenutnim Hatchback i Touring Sports varijantama. Proizvođač automobila tvrdi da će modeli sa četvoro vrata ciljati ka mladim profesionalcima koji tragaju za prestižnim stilom kombinovanim sa superiornim prostorom putničke kabine i komforom.

Na dizajnerskom planu, ovaj model izgleda identično verziji sa kineskim specifikacijama, predstavljenoj nekoliko sati ranije, ali poseduje drugačije farove i štop svetla od modela koji su namenjeni isključivo kineskom i severnoameričkom tržištu. Evropski modeli takođe dolaze sa nešto praktičnijim paketima dodatne opreme.

Pored toga, postavka motora sada uključuje i hibridne jedinice, što je po prvi put slučaj kada je u pitanju Corolla Sedan automobil u Evropi. Ovo će biti identičan pogonski sklop koji je već dostupan u kompakt i karavan modelima. Hibrid će posedovati 120 ks i kombinovanu ekonomičnost potrošnje goriva od 4,3 l/100 km, što je postavljeno tokom različitih test ciklusa. Odgovarajuća emisija CO2 biće tačno 98g/km.

U zavisnosti od vozačkih uslova, kompanija Toyota tvrdi da Corolla Sedan Hybrid nudi do 50% potpuno električnog pogona na svakodnevnoj bazi.

Kao dodatak hibridnoj verziji, Corolla Sedan prenose benzinske jedinice zapremine 1,6 litara, sa prethodne generacije. Ovi motori razvijaju 130 ks i dolaze upareni sa standardnim šestostepenim manualnim transmisijama ili opcionim automaticima duplog kvačila. Za ovu postavku motora potrošnja goriva iznosi 6,1 l/100 km, sa CO2 emisijama od 139g/km.

U poređenju sa prethodnom generacijom Corolla Sedan automobila, prelazak na TNGA GA-C platformu rezultira nižim centrom gravitacije, 60% čvršćom karoserijom i standardnim multi-link vešanjem na svim modelima. Kao rezultat, iz japanskog brenda tvrde da novi 2019 Corolla Sedan nudi bolje upravljanje i stabilnost, bez ikakovih kompromisa po pitanju vožnje i komfora.

2019 Corolla Sedan poseduje identičnu šasiju veličine 2.700 mm, kao i modeli karavan linije, što rezultira prostranom kabinom sa dosta prostora za noge i visokim nivoom komfora za putnike na zadnjoj strani.

Toyota takođe tvrdi da enterijer novih modela nudi visok kvalitet, senzorske elemente i napredne tehnologije. Nove karakteristike uključuju bežično punjenje mobilnih telefona, osam inča veliki ekran osetljiv na dodir informativno zabavnog sistema, sedam inča veliki instrument panel i podižući displej od deset inča.

Po pitanju bezbednosti, 2019 Corolla Sedan linija nudi Toyota Safety Sense tehnologiju kao standard na našem tržištu. Paket opreme uključuje sistem upozorenja na sudar, sa detekcijom biciklista i pešaka, adaptivnu kontrolu krstarenja, upozorenje na izlazak iz trake sa upravljačkom asistencijom, čitač znakova i automatske duge farove. Nedavno dodate karakterstike predstavljaju održavanje pravca i kontrolisanje vozila u traci putem suptilnih upravljačkih aistencija.

Evropski Toyota Corolla Sedan modeli biće sklapani u Turskoj i startovaće sa prodajom prvog kvartala sledeće godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group