Evropa dobija novo izdanje Toyota Highlander modela

Nakon premijernog predstavljanja u Severnoj Americi, kompanija Toyota donosi poboljšanu verziju svog popularnog SUV modela i na evropsko tržište...

Highlander modeli evropskih specifikacija dobijaju sve prednosti novih tehnologija, nove opcije boja i dodatni turbo 2,4 litara veliki agregat koji će biti ekskluzivno dostupan na istočnoevropskim tržištima.

Bitno je navesti da je Toyota Highlander linija stigla kod nas tek prošle godine, što je čini relativno novim dodatkom evropskom opsegu japanskog brenda. Za model namenjen 2023. godini, kupci u Evropi dobijaju opciju Cypress Green metalik boje eksterijera i novog kompleta aluminijumskih dvadesetoinčnih točkova, finiširanih u metalik crnoj boji. Unutar putničke kabine Toyota dodaje Beige i Ochre nijanse za svoje kožne presvlake.

Ono što je još važnije, novi Highlander dobija i novu konfigurišuću, digitalnu instrument tablu od 12,3 inča, sa Casual, Smart, Tough i Sport modovima, zajedno sa većim 12,3 inča velikim ekranom osetljivim na dodir na centralnoj konzoli, u kojoj je integrisan poslednji informativno-zabavni sistem kompanije Toyota. Novi SUV sada poseduje navigaciju baziranu na klaudu, poboljšanog glasovnog agenta, bežičnu Apple CarPlay i žičnu Android Auto konekciju, zajedno sa daljinskim funkcijama kojima je moguće pristupiti putem pametnog telefona. Štaviše, Toyota Smart Connect+ sistem donosi 3D mapiranje, prepoznavanje znakova i informacije o lokacijama fiksnih saobraćajnih kamera. Na kraju, tu je i bežični dok za punjenje, smešten na boljem mestu radi olakšanog pristupa, kao što je slučaj u novom Lexus ES modelu.

Na tržištima istočne Evrope Highlander je sada dostupan sa novim turbo 2,4 litara velikim, četvorocilindričnim benzinskim motorom, koji stvara 265 ks i 418 Nm obrtnog momenta. Ove cifre jesu manje od onih koje donose V6 jedinice sa 3,5 litara zapremine koje menjaju, ali istovremeno donose bolju potrošnju i manje CO2 emisije. U zapadnom delu našeg kontinenta, SUV zadržava svoju samodopunjivu hibridnu postavku sastavljenu od 2,5 litara velikog agregata sa unutrašnjim sagorevanjem i dve električne jedinice, sa ukupno 245 ks, što je ujedno najefikasniji sistem od svih koji se nalaze u ponudi.

Novi Toyota Highlander model već je dostupan za poručivanje na našem tržištu, sa prvim isporukama koje su zakazane za četvrti kvartal ove godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group