Evolucija kakvu kompanija Lancia nažalost nije dočekala

Italijanska kompanija Kimera Automobili nedavno je predstavila svoj EVO37 model, redizajniranu Lancia 037 jedinicu koja je zadržala ikonični izgled reli automobila kombinovan modernim tehnologijama...

Baš kao i kod originalnog 037 modela, za snagu Kimera Evo37 jedinice zadužena je 2,1 litar velika četvorocilindrična mašina, ali u ovom slučaju, motor je potpuno redizajniran pod nadzorom Klaudia Lombardija, koji je bio odgovoran za dizajn i kreiranje originalnih modela u reli automobilima. Novi četvorocilindraš poseduje super i turbo punjenje, baš kao i Delta S4, koji je nasledio 037 automobile na trkalištima, a zadužen je za svaranje 500 ks i 550 Nm obrtnog momenta, koji odlaze na zadnje točkove putem manualne transmisije.

Ni jedan kamen nije ostao neprevrnut tokom zadatka pretvaranja EVO37 modela u vrhunsku performansnu mašinu. Kao takav, ovaj automobil poseduje redizajnirano vešanje brenda Ohlins i nove sportske kočnice kompanije Brembo, a smešten je na komplet unikatnih točkova od 18 i 19 inča - napred/pozadi.

Originalna linija Lancia 037 posedovala je panele karoserije kreirane od fiberglasa, ali je njih kompanija Kimera zamenila varijantama od ultralakih ugljeničnih vlakana. Iako nisu pomenute bilo kakve cifre vezane za težinu modela, očekivana može se kretati oko jedne tone. Savršena fitnes forma, kombinovana sa pomenutim ciframa snage i obrtnog momenta, svakako naglašava da Kimera EVO37 model dolazi kao jedna veoma brza sportska mašina.

Eksterijer automobila zadržava identičan ukupan oblik Lnacia 037 linije, ali poseduje dosta modernije delove, uključujući modernizovane farove i štopaljke. Ova mašina izgleda veoma dobro pod crvenom nijansom, ali će njen tvorac ostale modele ponuditi u brojnim drugim bojama eksterijernih finiša.

Kimera planira da kreira svega 37 jedinica svoje nove linije, sa cenom od 480.000 evra po modelu. EVO37 biće predstavljen javnosti na predstojećem Goodwood Festival of Speed događaju, dok će isporuke kupcima početi septembra meseca ove godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group