Evo šta će voziti novi Bond

Više slika

Više slika

Predstavljamo vam Aston Martin DBS Superleggera, odgovor britanskog brenda na Ferrari 812 Superfast, koji će zameniti Vanquish S, koji je spreman za penziju…

Predstavljen u Londonu prošle nedelje, nakon velikog broja fotografija i navodnih informacija koje su procurele, ovaj super-GT predstavlja nam obeležje koje je poslednji put viđeno na automobilu koji je Džejms Bond vozio u Casino Royale 2006.godine.

Pored toga, ovaj model dobija i Superleggera sufiks, što u prevodu sa italijanskog znači “superlagan”, a podseća nas na originalni DBS iz 1967.godine. Ovaj novitet je omaž inovativnoj laganoj metodi konstrukcije, koja je delo italijanskog tvorca šasija, Touring, prema rečima izvršnog direktora brenda, Endija Plamera. On je takođe dodao da će DBS Superleggera vratiti Aston Martin na sam vrh Super GT sektora i biće poput oreola.

Po pitanju stila, DBS Superleggera deluje kao snažnija, više sportski orijentisana verzija DB11. Dizajn ovog modela okarakterisan je masivnom rešetkom hladnjaka u prednjem delu, zajedno sa novim farovima i pozicionim svetlima. Super GT je baziran na strukturi DB11 modela i delu isti Aston Martin 5.2 litarski V12 motor sa turbo punjenjem.

Ipak, motor je tjuniran tako da izbacuje 715 konjskih snaga pri 6.5000 rpm. To je 85 KS više od DB11 AMR modela. Kako bi se ova konjaža dobro pokazala, DBS Superleggera sa pogonom na zadnjim točkovima dobio je novi prenos i menjač.

Iz Aston Martin brenda tvrde da DBS Superleggera od nula do sto ubrzava za 3.4 sekunde, dok mu je maksimalna brzina 340 kilometara na čas. Ferrari 812 Superfast ima istovetnu maksimalnu brzinu, ali je za pola sekunde brži kada se radi o ubrzanju od nula do sto.

Sa cenom od 304.995 dolara, Aston Martin DBS Superleggera stiže u trećoj četvrtini ove godine.

LuxLife

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group