Evo koliko će koštati novi Genesis model

Sa agresivno niskim cenama i luksuznim opcijama, SUV srednje veličine uzdrmao je ovaj segment tržišta...

Tokom protekle četiri godine, Genesis brend je dobio reputaciju proizvodeći atraktivne luksuzne sedan modele, koji su podjednako dobri ili bolji od najtraženijih proizvoda iz Nemačke ili Japana, ali za nekoliko hiljada dolara manje. Danas, na tržištu automobila SUV modeli su pravi hit, a Genesis nije mogao da se pokaže na tom frontu, sve dok nisu predstavili svoj GV80.

Novi SUV srednjih dimenzija je veličanstven spolja i iznutra, dok prema navodima kompanije nudi impresivno iskustvo vožnje. I dok je bilo očekivano da će on na polju cene biti pravi konkurent najpopularnijim modelima današnjice, on zapravo košta oko pet hiljada dolara manje od Mercedes- Benz GLE 350, odnosno 48.900 dolara.

Kada se radi o standardnoj ponudi, Genesis brend nije štedeo. On nudi adaptivnu kontrolu krstarenja, automatsko kočenje pri detekciji pešaka i biciklista, nadgledanje mrtvog ugla, prednje i zadnje parking senzore, brisače sa detekcijom kiše, pristup bez ključa i mnogo toga drugog.

Standardne pogodnosti enteriejra uključuju memorijska prednja sedišta sa grejanjem, prilagodivi volan, deset vazdušnih jastuka i prilagodivo ambijentalno osvetljenje. Može se povezati sa Apple CarPlay ili Android Auto servisima putem svog ekrana od 14.5 inča, dok poseduje i osmoinčni ekran za prikaz analognih merača. Sa dvanaest zvučnika, Genesis SUV nudi vrhunski audio sistem takođe. Ako ste se pitali da li Mercedes GLE-Class dolazi sa svom ovom opremom u standardnoj ponudi, odgovor je naravno ne.

Bazni GV80 model pokreće 2.5 litarski motor sa četiri cilindra i turbopunjačem, koji svoju snagu šalje na zadnju osovinu. Genesis i dalje finalizuje cifre konjaže, ali možemo očekivati negde oko 300 KS. Pogon na sva četiri točka dolazi kao opciona ponuda, dok će svaki GV80 model koristiti osmostepeni automatski menjač.

Točkovi od 22 inča, panoramski krov, kožni tapacirunzi i mnogo toga drugog dolaze kao deo premijum ponude, koja će vas koštati oko 70.000 dolara. Prema navodima brenda, već imaju 6.000 rezervacija za ovaj model, koji će kod dilera stići tokom leta.

Kako se nama čini, SUV segment je dobio novog, vrhunskog takmaca.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group