Essence ulazi u proizvodnju

Izvori javljaju da Infiniti planira uskoro da proširi ponudu sa dva nova modela. Jedan bi bio proizvodna verzija modela Essence, a drugi sportski model koji bi seo na sam vrh ponude ovog brenda. 



Ta dva modela bi bili predvodnici ostvarenja Infinitijevog ambicioznog plana za povećanje prodaje. Japanci žele u narednih 10 godina da povećaju godišnju prodaju na oko 150.000 modela godišnje za šta će biti potrebno uložiti oko 10 milijardi dolara i povećati trenutnu ponudu za do 5 novih modela. 

Autoweek javlja da su se, sasvim razumljivo, u Infinitiju odlučili svoju "ofanzivu" pokrenuti sa proizvodnom verzijom sjajnog koncepta Essence. Poput studije i proizvodna verzija bi bila coupe, ali sa dodatno prilagođenim zadnjim krajem da bi se pozadi mogla smestiti zadnja klupa za dva putnika. 

Veliki deo stylinga će biti prenet na konačni proizvod, a sam automobil će se bazirati na Mercedesovoj modularnoj MFA platformi. Reč je o još jednom vidu saradnje između Renault-Nissana i Daimlera, a očekuje se da će isto važiti i za motore koji će pokretati ovaj model. 

Koliko je za sada poznato ovaj model bi na tržište trebao da stigne 2017/18.

Takođe, u Infinitiju razmišljaju o rellizaciji koncept modela Emerg-E. Proizvodnom verzijom tog automobila Infiniti bi dobio konkurenta Jaguarovim, ili još više Aston Martinovim modelima. Za sada je prerano govoriti o pojedinostima, ali insajderi kažu da je "zeleno svetlo verovatno".

O.R. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group