Elon Mask povećao cenu autonomnih opcija u Tesla vozilima

Direktor Tesle sada je najavio povišenje cena za paket automatskog upravljanja, povećavajući ga za 2.000 dolara na 10.000 dolara. Promena dolazi nakon što je Musk otkrio da je FSD tehnologija sada u beta fazi i da će biti predstavljena u ograničenom izdanju.

Do sada je ovaj paket bio ponuđen samo kao opcioni dodatak Teslinoj funkciji Autopilot i zapravo do sada nije bio baš funkcionalan. Novi unapređeni sistem dolazi sa daleko boljom autonomijom, koja omogućava da vozač apsolutno ništa ne radi u toku vožnje.

Musk kaže da je ovaj sistem specijalno napravljen za uslove autoputa i da se ne sme primenjivati u gradu, odnosno da se može koristiti u gradu, ali uz potrebne intervencije vozača. On takođe najavljuje da će u nekoliko godina, autonomnost FSD sistema doći u sledeću fazu, gde će vozila postati još pametnija i gde vozači bukvalno neće morati da upravljaju vozilom.

Sva Tesla vozila mogu se naručiti bez FSD sistema, što onda vozilo čini jejftinijim za 10.000 dolara.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group