Električni Jeep Wagoneer S u prodaji od ove jeseni sa 600 KS i dometom od 650 km

Više slika

Više slika

Prodaja potpuno električnog Jeep Wagoneer S modela počinje u Sjedinjenim Američkim Državama pre nego što se proširi na globalna tržišta, uključujući Evropu...

Čekanje na prvi potpuno električni model marke Jeep, namenjen globalnoj potrošnji, skoro je gotovo, jer je kompanija najavila da će novi Wagoneer S biti u prodaji u Sjedinjenim Američkim Državama od ove jeseni jeseni putem nove kampanje.

Iako će biti dostupan širom sveta, uključujući Evropu, severnoamerički kupci će prvi iskusiti električni SUV, pošto je prodaja zakazana da počne na domaćem tržištu marke Jeep. Ponuđen isključivo kao vozilo na baterije, Wagoneer S će vozačima pružiti standardni pogon na sva četiri točka, do 600 KS (447 kW/608 PS) i ubrzanje od 0-96 km/h za samo 3.5 sekundi.

To ubrzanje verovatno je razlog zašto se Jeep odlučio da se fokusira na brzinu u svom prvom tizer videu za SUV. Sa snimcima usporenog leta kolibrija, munja, geparda i drugih brzih stvari, reklama uverava potrošače da im nije potrebno da uspore Wagoneer S kako bi uživali u njegovoj lepoti; jednostavno treba da preuzmu volan.

Uistinu, brzina je primarni fokus vozila, sa Ralfom Džajlsom, šefom dizajna Stellantis kompanije, koji objašnjava da 'S' u imenu modela predstavlja 'brzinu', 'upečatljiv dizajn' i 'seksi'. Uprkos ovom naglasku, Jeep je spor u pružanju drugih detalja i još uvek nije potvrdio da li će koristiti novu STLA arhitekturu Stellantis brenda za ovaj model. Ipak, izjavili su da im je cilj domet od 644 km.

Marka takođe nije žurila da otkrije kako će izgledati unutrašnjost proizvodnog Wagoneer S modela. Iako deli ime sa veoma luksuznim Wagoneer i Grand Wagoneer modelima, zapravo je petosed, a ne sedmosed, kao ti modeli. Kada je prvi put najavljen model 2022. godine, izvršni direktor marke, Kristijan Munije, rekao je da će novi model i dalje biti impresivan.

"Oduševićemo naše kupce premium, visoko efikasnim SUV modelom koji je pun tehnologije i visokokvalitetne izrade, nudeći 4x4 sposobnost, visoke performanse, brzo ubrzanje i ciljani domet od 644 km jednim punjenjem", rekao je.

Očekujte da ćete čuti više o Wagoneer S u narednim mesecima kako Jeep otkriva više detalja pred početak prodaje ove jeseni.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group