Električni Bollinger B1 dobija varijantu sa 4 vrata

Brend Bollinger Motors predstavio je sa nekoliko oficijalnih skečeva svoj novi terenski model B1 automobila sa četvoro vrata...

Kockasti oblik ovog terenca podseća na klasične Land Rover Defender, predstavljajući veoma robustno terensko vozilo i "off-road" karakter, ali su mu dodate zasluge potpuno električnog pogonskog sklopa.

"Mi smo uvek težili ka kreiranju B1 verzije sa četvoro vrata", izjavio je Robert Bolinger, dizajner i izvršni direktor kompanije. "A, naš asistent dizajner Ros Kompton kreirao je izvrsne skečeve koji vam mogu pružiti jasnu sliku. Vozilo i dalje poseduje velike proporcije i njegove terenske sposobnosti ostaju netaknute jer smo mu produžili šasiju za samo 9 inča."

Duža vezija prvog svetskog potpuno eletričnog terenca u "sport utility truck" modela, dovela je do maksimalnog raspona karoserije od četiri metra, sa bazom koja meri 2,9 metara. Razmak između poda i automobila ostaje isti kao kod verzije sa troje vrata, odnosno 114 mm, kao i pristupom uglovima od 56 i 53 stepena. Novi ugao preloma dolazi sa 31 stepenom.

Verzija Bollinger B1 modela sa četvoro vrata dolaziće sa identičnim baterijskim pakovanjima takođe. Ulazni modeli dobiće opciju od 60 kWh, dok će veća pakovanja biti dostupna i u varijantama od 100 kWh, koje će dolaziti kao opcija. Prelazni opseg za kraće verzije sa troje vrata nalaziće se negde između 150 i 250 km. Snaga modela postavljena je na 360 ks, dok obrni momenat dolazi sa maksimalnih 640 Nm.

Ova nedavno organizovana i osnovana kompanija, predstavlja veoma mlad brend u polju kreiranja potpuno električnih automobila, a trenutno radi na projektovanju svog B1 terenca sa četvoro vrata, koji se nalazi u predproizvodnoj fazi i verujemo da će uskoro sa njom otpočeti, dok sve buduće izveštaje i dodatna objašnjenja moramo sačekati još neko vreme.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group