Elegantna vizija naredne generacije električnih vozila kompanije BMW

Više slika

Više slika

Električna budućnost BMW brenda počinje da se razvija.

Nemački proizvođač automobila predstavio je stilizovani novi koncept pod nazivom Vision Neue Klasse na sajmu automobila IAA Mobility u Minhenu. Minimalistički sedan treba da pokaže šta vozači mogu da očekuju od naredne generacije EV modela ove marke.

Neue Klasse, koji deli ime sa legendarnom serijom sedan i kupe automobila ovog brenda iz perioda šezdesetih godina prošlog veka, izgleda veoma slično kao i januarski i Vision Dee koncept. Nažalost, novi EV nema sposobnost menjanja boje spoljašnjosti svog prethodnika, ali ima mnogo sofisticiraniji retro-futuristički dizajn. EV ima napred nagnut "ajkulin nos" i osvetljene bubrežaste rešetke napred, hrabre zadnje svetlosne grupe i masivni zadnji difuzor. Aerodinamičan oblik podseća na originalnu Neue Klasse, ali je više sportski zahvaljujući svojim čistim linijama. Atraktivni setovi 21-inčnih felni koje odaju počast točkovima koje možete pronaći na trkačkim automobilima kompanije kompletiraju izgled ovog koncepta.

Možda Neue Klasse izgleda odlično, ali ono što ga zaista izdvaja od trenutnog niza EV modela ovog brenda je njegova tehnologija. Unutar kabine u stilu staklenika, nalazi se "Panoramic Vision" ekran koji se proteže preko cele instrument table i prikazuje informacije iz iDrive operativnog sistema u vidnom polju vozača, efikasno pretvarajući vetrobran u gigantski AR ekran. Kao dopuna ovom sistemu, koji će prema BMW brendu biti dostupan na budućim serijskim modelima, tu je i širok infotainment sistem na vrhu centralnog stuba i head-up displej za vozača. Minimalistički enterijer takođe obuhvata sedišta u vintage stilu i ambijentalno osvetljenje.

Ovaj koncept takođe označava debi šeste generacije eDrive platforme koja koristi nove baterijske ćelije koje su lakše. Proizvođač tvrdi da nova oprema nudi 20 posto veću gustinu energije, 25 posto veću efikasnost i 30 posto brže punjenje. Nisu objavljeni konkretne procene dosega, ali Motor1.com izveštava da je brend ranije spominjao preko 600 milja (oko 965 kilometara) za ovu konfiguraciju.

Još uvek ima vremena da se Vision Neue Klasse razvije, ali BMW je izjavio da će konačno staviti ovaj EV u proizvodnju. Čak postoji i mišljenje da bi prototip prikazan tokom pomenutog sajma mogao biti uvid u narednu seriju 3, prema izveštaju Car and Driver magazina. Bez obzira na to, čini se da je brend spreman da zaista uzdrma stvari sa svojom narednom generacijom EV modela.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group