Džejson Baton za volanom savršenog britanskog sportaka

Lotus Emira je nedavno je zvanično predstavljen svetu, dok je sada stigao i do SAD, gde je bivši Formula 1 šampion, Džejson Baton, imao priliku da testira ovaj automobil na popularnoj WeatherTech Raceway Laguna Seca stazi...

Ovo nije prvi put da Baton vozi ovaj novi sportski model srednjeg motora, jer je tu priliku zapravo prvi put imao u Velikoj Britaniji pre nekoliko meseci. Britanski vozač ima jake veze sa kompanijom Lotus, zahvaljujući njegovom doprinosu prilikom saradnje tokom kreiranja Lotus 62 modela i činjenice da je Lotus Engineering tehnički partner njegovog JBXE tima u Extreme E šampionatu.

Lotus Emira vožen od strane Batona na Laguna Seca stazi, opremljen je sa šestostepenom manualnim menjačem, što znači da poseduje Toyota V6 3,5 litara veliki motor, sa superpunjenjem, dobar za 395 ks i 430 Nm obrtnog momenta. Ovaj motor može takođe biti uparen i sa šestostepenim automatskim menjačem, dok se svi kojima nije potrebna sva ova snaga, mogu opredeliti i za dvolitarsku turbo četvorocilindričnu AMG jedinicu, koja razvija oko 360 ks. Ovaj četvorocilindraš uparen je ekskluzivno sa sedmostepenom automatskom transmisijom duplog kvačila.

Za dizajniranje Emira modela, kompanija Lotus iskoristila je inspiraciju preuzetu od jedinog preostalog modela iz svog opsega, potpuno električnog Evija hiperautomobila. Karoserija je kreirana od fiberglasa, dok automobil poseduje haubu i farove sličnog oblika onim na modelu Evija. Vrata su takođe sličnog oblika onim na Evija jedinicama i takođe poseduju velike usisnike vazduha, ali za razliku od hiperautomobila, oni nisu kompleksni tuneli koji putuju kroz karoseriju i izlaze na zadnjoj strani modela.

Lotus još uvek nije objavio cene svog novog sportaka, ali prema svemu sudeći ona neće biti manja od 60.000 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group