Džej Leno pokazao svog metalnog mezimca

Poznati voditelj i auto kolekcionar detaljno je pokazao Dodge Viper model iz 1996. godine...

Dodge Viper je jedan od najpoznatijih sportskih američkih automobila, a u ovoj poslednjoj epizodi Džej Lenoove Garaže, slavni voditelj izneo je detalje i mišljenja o svom mezimcu. Pošto je ovo Viper iz 1996. godine, to je model druge generacije, ali promene u odnosu na prvu generaciju nisu bile naročito značajne.

Ispod haube Vipera GTS nalazi se 8,0-litarski V10 sa prirodnim usisavanjem koji ispumpava 450 KS. Sa ovim svemogućim motorom uparen je šestostepeni BorgVarner T56 ručni menjač koji pokreće zadnje točkove.

Kao što vidite, Lenoov automobil je plave boje sa belim trkačkim prugama. Na prednjim blatobranima takođe se nalaze desetine potpisa onih koji su napravili automobil, što ga čini jedinim takvim Viperom. Iako TV voditelj i ljubitelj automobila ima ogromnu kolekciju, očigledno nije sramežljiv u vožnji svog Vipera i prešao je nešto više od 10.700 milja.

Tokom svog pregleda, Leno kaže da motor dobro vuče i da je Viper iz ovog perioda danas lako naći na tržištu polovnih automobila po povoljnim cenama. Takođe ga upoređuje sa Dodge Challenger Demonom, rekavši da je Viper jedini koji može da parira tom snagatoru.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group