Dva Regera modela spremna za Ženevu

Više slika

Više slika

Dva Koenigsegg Regera modela koje možete videti ne predstavljaju hipotetičke konfiguracije koje su razvijene od strane zaposlenih u švedskom brendu...

Ovo su zapravo automobili koji su već kreirani i biće predstavljeni na sajmu automobila Geneva Motor Show.

Prva dva primerka su izgrađena i trenutno čekaju mušterije i biće izložena na istom mestu gde je prvi koncept automobil bio pre tačno dve godine, ali i gde je prva pretproizvodna verzija predstavljena prošle godine, uvodeći celokupnu sagu u pun krug baš na podijumu Palexpo sajma u Ženevi.

Za sve koji nisu upućeni, Regera predstavlja model kompanije Koenigsegg koji dolazi kao odgovor na automobile Porsche 918 Spyder, McLaren P1 i LaFerrari. On je baziran na istim tačkama kao i Agera, kao svaki drugi automobil brenda do sada, ali u sebi poseduje petolitarski V8 motor duplih turbina, kombinovan, ne sa dva, već tri električna agregata.

Hibridni pogonski sklop poseduje snagu od 1.500 ks, što je značajno više od njegovih britanskih, nemačkih ili italijanskih takmaca. Mašinski deo je podržan od strane jedinstvenog električnog sistema sa 800 V snage, ali ne koriste nikakve transmisijske elemente, jer električni motori čine menjače zastarelom tehnologijom.

Kao rezultat ovoga Regera može iz starta da dostigne 300 km/h za samo deset sekundi, a do 400 mu je potrebno manje od dvadeset, što ga ujedno čini najbržim u liniji, bržim čak i od modela One:1 koji je bio nosilac ove titule brenda do dana današnjeg.

Drugim rečima, svako ko može da priušti sebi jedan od ovih snovomobila, dobija četiri točka iz neprevaziđenih i najsavremenijih karakteristika. Dve, veoma srećne, individue mogu ove godine da odvezu svoje primerke kući direktno sa ovog prestižnog događaja u Švajcarskoj. Prvi od dva modela se sastoji od karoserije zeleno ofarbanih uglljeničnih vlakana koji evociraju na klasičnu boju British Racing Green, dok se u enterijeru nalaze kožne presvlake braon nijanse. Drugi je kreiran u jabuka zelenoj, crvenoj i crnoj kombinaciji, kako spolja, tako iznutra.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group