Duh prošlosti kompanije SAAB progoni nas NEVS 9-3 EV modelom

Više slika

Više slika

Saab Automobile brend osnovan je u Švedskoj 1945. godine, kada je njegova matična kompanija počela sa projektovanjem i dizajniranjem malih gradskih automobila…

Prvi proizvodni model legendarnog brenda, Saab 92 lansiran je četiri godine kasnije, nakon čega je 1968. godine došlo do još jedne fuzije sa kompanijom Scania-Vabis, koja je posle jedne decenije izrodila liniju Saab 900, čiji su modeli postali najprodavaniji u istoriji švedskog proizvođača. Sredinom osamdesetih, Saab je izbacio još jednu istorijsku seriju automobila sa oznakom 9000.

Nakon raspada i prekida proizvodnje dragih nam automobila, nismo dugo čuli ništa o kompaniji NEVS, koja je u jednom trenutku obećavala delimičan povratak neprikosnovenih. Sada, na veliku radost svih nas, ovaj brend zvanično počinje proizvodnju 9-3 električnih automobila baziranih na prepoznatljivom dizajnu kompanije Saab.

Modeli 9-3 kreirani kao veoma važni segmenti implementiranja vizije kompanije NEVS, njenog oblikovanja mobilnosti i održive budućnosti, izgledaju vizuelno identični Saab verzijama koje su kreirane u Švedskoj godinama unazad.

NEVS nije otkrio previše o novoj liniji, ali kompanija je prethodno izjavila da će njene jedinice posedovati prelazni opseg od 300 km, po jednom punjenju. Automobili će takođe posedovati wi-fi hotspot mogućnosti, različite softverske nadogradnje i napredni sistem filtriranja vazduha koji je idealan za rešavanje zlokobnog problema smoga sa kojim se Kina susreće.

NEVS cilja ka godišnjoj proizvodnji od oko 50.000 jedinica, ali se takođe nada povećanju ovog broja na 200.000 u bližoj budućnosti. Neverovatni kineski poduhvati ne prestaju da nas zadivljuju iz dana u dan, ali ovaj poslednji će mnoge ljubitelje švedskog proizvođača primorati da zavole najnovije modele koji nedoljivo bude uspomene na njegovu slavnu prošlost.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group