Druga jedinica neverovatnog automobila baziranog na klasičnom Lancia 037 modelu

Poslednji Kimera EVO37 model sišao je sa fabričke trake i stigao u Španiju kako bi bio izložen u Motor Sport Institute ustanovi...

Pored otkrivanja javnosti da je osnivač ove institucije, Teo Martin, novi vlasnik neverovatnog automobila, ova kompanija je takođe najavila veoma važan korak koji planira u okviru svog razvoja i budućnosti.

Kimera EVO37 model direktno je inspirisan Lancia 037 linijom, koja je zaslužna za prvu jedinicu sa zadnjom vučom koja je ikada osvojila Svetski reli šampionat. Kimera je odlučio da osveži legendu svog vremena i prilagodi automobil modernim standardima sa dvolitarskim agregatom dobrim za 500 ks i vrhunskim tehnologijama.

Rezultat ovog projekta je krajnje impresivan i dovoljan da ubedi Tea Martina, koji je bio reli vozač osamdesetih godina kada se originalna Lancia 037 mašina takmičila, da bi i sam kupio ovaj automobil. Jedan od prvih Kimera kupaca sada u svom posedu ima predivnu jedinicu crvene boje i šasijskog broja 002.

Nazvana Paula, u čast njegovog dede, ova mašina finiširana je predivnom Kimera crvenom bojom i crvenim alkantara sedištima, poseduje brojne segmente od ugljeničnih vlakana, antracita i CNC oblikovanih aluminijumskih finiša širom enterijera i eksterijera.

Kao i drugi kupci, Martin je pozvan da posebno prilagodi svoj automobil u Villa Kimera u Italiji, upotrebom VR-3D simulatora koji mu je omogućio da uđe u svoju mašinu i promeni sve u realnom vremenu. Finalni proizvod je predstavljen u međuvremenu na domaćem terenu i u Motor Sport Institutu u Španiji.

Pored predstavljanja svetu ovog zadivljujućeg primerka, kompanija Kimera je takođe najavila i pripremu potpuno novog i veoma važnog novog koraka, o kome će nešto više reći uskoro, a on će bez ikakve sumnje doneti veliku radost svim velikim ljubiteljima automobila. Nažalost, malo o planovima ovog brenda je za sada poznato, ali će oni po svemu sudeći doneti više radosti ljudima od Kimera EVO37 serije, koja će biti kreirana u svega 37 primeraka.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group