Druga generacija Renault Captur serije stiže sledeće godine

Više slika

Više slika

Francuski brend Renault i dalje pokušava da učvrsti sve svoje električne opcije, a naslednik trenutnog modela Captur, prema navodima, stiže sa priključnim hibridnim pogonskim sklopom...

Za novi Captur zakazana je premijera za jesen sledeće godine, najverovatnije na frankfurtškom sajmu autombila, 2019 Frankfurt Motor Show, dok će ova srednja B varijanta krosovera verovatno dobiti i mid-hibrid verziju, kako francuski mediji izveštavaju.

Inžinjeri ove kompanije najverovatnije će zameniti TCe jedinice zapremine 0,9 litara, sa potpuno novim jednolitarskim trocilindrašima, koji će predstavljati derivate 1,3 litara velikih TCe motora. Poslednjepomenuti agregat razvijen je u saradnji sa kompanijom Daimler i takođe će biti prisutan u novim modelima Captur.

Dizeli su tu da ostanu

Zabrana dizel motora izglasana je u nekoliko gradova širom sveta, ali to ne plaši Renault, koji neće odustati od svojih naftaša u sledećim generacijama vozila. Prema tome, novi Captur navodno može dobiti i 1,5 litarsku dCi varijantu sa 84 ili 113 ks.

Kreiran na novoj CMF-B platformi, koja će biti deljena sa modelima Clio i sledećom generacijom Nissan Juke automobila, 2020 Renault Captur dobija i nekoliko dodatnih centimetara u međuosovinskom rastojanju, kako bi se uvećao prostor za noge u zadnjem delu putničke kabine.

Poluatuonomne tehnologije

Bez citiranja bilo kakvih izvora, određene publikacije su govorile o novim informativno zabavnim sistemima, opremljenim ekranima osetljivim na dodir, koji će biti ponuđeni u modelima viših specifikacija, zajedno sa poluatuonomnim tehnologijama drugog stepena. Međutim, pošto ovu informaciju ne možemo za sada dobiti direktno iz francuskog brenda, niti je zdrave pameti možemo potvrditi, ipak ćemo je uzeti sa dozom skeptičnosti.

Zajedno sa svetskom premijerom potpuno novog Renault Captur modela, možemo očekivati i drugu generaciju Nissan Juke linije. Oba sabkompakt terenca, prema poslednjim izveštajima, stići će na svetsko tržitšte prvom polovinom 2020. godine, negde u isto vreme kada i zamena trenutnog Peugeot 2008 automobila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group