Druga generacija Nissan Juke modela stiže sledećeg leta

Više slika

Više slika

Nissan je imao u planu da lansira sasvim novi Juke model ove jeseni, ali je njegovo zvanično predstavljanje odloženo za sledeću godinu...

Sa novim datumom debitovanja koji je zakazan za leto 2019.godine, popularni sabkompakt krosover će biti podržan Renault-Nissan CMF-B platformom. Ovo će mu dozvoliti da usvoji nove pogonske sklopove, a po svemu sudeći i hibridne varijante koje su trenutno takođe u izradi, sa razvodnim pogonom koji je predstavljen u Gripz konceptu pre tri godine.

I dok se elektrifikovana verzija smatra skoro pa obaveznom u viziji CCO Nissan kompanije, Široa Nakamure, kako bi pomogla ovom brendu da se izbori sa oštrijim pravilima po pitanju emisija, benzinske i dizel verzije će takođe biti dostupne. Samim tim, novi Juke može doći sa 1.5 litarskim dizel motorom, kao i malim 1.0 litarskim benzincem. 1.6 litarski model koji će imati oko 187 konjskih snaga, takođe je u planu.

Što se dizajna tiče, Juke će i dalje biti „odvažan i manje mainstream“, kako kaže Nakamura, ali će i dalje biti jako i jasno prepoznatljiv. Novi prednji deo ovog brenda usvojen je od strane malog SUV modela, ali neki stilski detalji, poput visoko montiranih farova će i dalje biti deo njegove postavke.

Sa malo dužom bazom točkova, koja će stvoriti malo više mesta za putnike zadnjeg sedišta. 2020 Juke će imati revidirani enterijer. Plastika boljeg kvaliteta, zajedno sa poboljšanim sistemom zabave i informacija, povezivost sa pametnim uređajima i širok asortiman opcija personalizacije biće na raspolaganju kupcima ovog noviteta.

Pre nego što zvanično bude lansiran idućeg leta, Nissan će prema navodima predstaviti preview Juke modela druge generacije konceptom, koji će nam dati dobru ideju o proizvodnoj verziji. Novi Juke će se sastavljati baš kao i svoj prethodnih, u Sanderland pogonu u Ujedinjenom Kraljevstvu, a namenjen je evropskom tržištu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group