Donkervoort je kreirao plavi karbonski D8 GTO RS

Više slika

Više slika

Kompanija Donkervoort upravo je predstavila svoj proizvodni model limitirane serije D8 GTO RS Bare Naked Carbon Edition.

Limitirana karbonska izdanja automobila ograničena su na svega 15 jedinica širom sveta, a Bare Naked Carbon Edition je još ekskluzivniji nego tipičan D8 GTO RS automobil, jer je, kao što njegovo ime implicira, finiširan potpuno ugljeničnim vlaknima, a to ga ne razdvaja samo od ostatka linije, već takođe čini da bude lagan koliko god da je moguće.

Ovaj primerak je finiširan u Donkervoort Monte Carlo Blue Carbon nijansi i predstavlja model za kojim bi se svako okrenuo. Veći deo karoserije smešten je iza zadivljujućih plavih ugljeničnih vlakana, dok su mnogobrojne tradicionalno sjajne karakteristike karbona smeštene na drugim mestima.

Krijući se iza predivne karoserije, smešten je TFSI motor zapremine 2,5 litara, dobijen iz pogona kompanije Audi, koji je dobar za 380 ks. Kada je kombinovan sa kilažom od 700 kg, ovaj motor omogućuje D8 GTO RS Bare Naked Carbon Edition može dostići 100 km/h za samo 2,7 sekundi i 270 km/h maksimalne brzine. Cene modela startuju sa 182.000 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group