Dominacija kompanije Maserati novim MC20 modelom

MC20 je plasiran istovremeno kada brojni proizvođači automobila elektrifikaciju stavljaju u prioritete u svojim linijama, ali je uprkos tome, kompanija Maserati uspela da stvori novi motor unutrašnjeg sagorevanja i uklopi ga u potpuno novi superautomobil centralno postavljenog motora...

Nekoliko predstavljanja MC20 superautomobila pojavila su se na mreži u proteklih nekoliko nedelja, a ovo poslednje dolazi od strane youtube kanala ThomasGeigerCar. Iako nije preterano opsežno, novo istraživanje omogućuje dobru predstavu svega što MC20 predstavlja i onoga što donosi u polju vozačkog iskustva, istovremeno nam omogućujući da vidimo automobil kako na stazi tako i na regularnim putevima.

U samom scru MC20 modela nalazi se trolitarski V6 motor sa dva turbo punjenja i duplim sistemom ubrizgavanja, kao i predkomornim sistemom paljenja inspirisanim F1 bolidima, sa dvostrukim svećicama. Ukupno, ova mašina razvija 621 ks i 730 Nm obrtnog omenta i dolazi uparena sa osmostepenom transmisijom duplog kvačila, koja pokreće zadnje točkove putem diferencijala ograničenog proklizavanja.

Domaćin ove emisije deluje kao veliki ljubitelj ovog motora, što uopšte ne čudi jer je automobil veoma dobar i u mogućnosti da ubrza do stotke iz mesta za manje od tri sekunde. Pored predivnog dizajna koji je karakterističan za Maserati modele, voditelj na snimku ističe i to da MC20 deluje kao da poseduje podeljenu ličnost - sa jedne strane je veoma potentna trkačka mašina, a sa druge potpuno komforan automobil koji može biti korišćen na dugim putovanjima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group