Direktor brenda Genesis forsira Essentia koncept u proizvodnju

Više slika

Više slika

Genesis je svojim konceptom Essentia, predstavljenim u Njujorku, učinio da odmah poželimo da vidimo ovaj automobil na ulici...

Sada je direktor ove kompanije zvanično i potvrdio da će on nastaviti da popločava put ovog modela do pokretne trake i kako ga uskoro možemo očekivati u proizvodnoj varijanti.

Razgovarajući sa medijima, na pitanje o proizvodnoj liniji ovog prelepog automobila, direktor je odgovorio kako još uvek nije dobio zeleno svetlo, ali da konstantno forsira svoj plan. Direktor je dodao kako je njegov brend testirao javnost predstavljajući koncept na sajmu u Njujorku, a njegova proizvodna varijanta bi najverovatnije mogla da ugleda svetlost dana 2021. ili 2022. godine.

Uprkos ovim optimističnim izjavama, moramo imati u vidu da proizvodna varijanta za sada deluje gotovo nemoguća, jer Essentia koncept predstavlja besprekorni GT model, koji poseduje karbonsku karoseriju i šasiju iz jednog dela, kao i električni pogonski sklop koji može biti opremljen sa nekoliko motora. Ovaj automobil takođe poseduje i ultra-luksuznu putničku kabinu opremljenu premijum kožnim sedištima i slojevima finiša od ugljeničnih vlakana.

Ukoliko se interesovanje ne pokaže dovoljnim, proizvodnja ovog modela postaće daleki san, ali će dizajnerske karakteristike koncepta svakako doći do ulično legalnih modela. Posebno kvad farovi koje Essentia koristi, originalno predstavljeni na GV80 konceptu. Brend nikako nije bio stidljiv kada je reč o važnosti ovog modela i istakao je da će on predstavljati zaštitni znak njihovog dizajnerskog jezika tokom sledećih nekoliko decenija.

Još jedna stilska karakteristika koja bi mogla da stigne do proizvodnih modela jeste reinterpretacija neverovatne, grebenaste prednje maske. Koncept koristi širu i kraću verziju maske koja je dobila nešto više dijamatski oblik u poređenju sa dizajnom nalik štitu smeštenim na današnjim modelima.

Električni motor ovog koncepta je takođe suptilni podsetnik na to da kompanija Genesis radi na električnim vozilima. Malo toga je o prvom E modelu  poznato, ali su čelnici brenda potvrdili da stiže 2021. godine.

Iskreno se nadamo da je sve ovo priča koja će držati ljude u isčekivanju i da će to ipak biti automobil baziran na Essentia konceptu, posebno zbog toga što pogled na ovaj model pruža neopisivo zadovoljstvo, potvrđujući istovremeno da Genesis ume da dizajnira neke od najlepših automobila na svetu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group