Delage - F1 automobil od 1100 KS

Više slika

Više slika

Delage nije baš poznato ime, jer je ova kompanija prestala sa proizvodnjom pre gotovo 70 godina. Međutim, oživljena je u obliku „najbržeg hibridnog superautomobila ikada“.

Nazvan D12, model ima "ultramoderni dizajn" koji crpi inspiraciju iz borbenih bolida Formule 1.

To je jasno vidljivo napred, jer D12 ima F1 nos inspirisan nosačem sa razdelnikom od ugljenih vlakana. Prednji točkovi su odvojeni od  karoserije i postoji providan poklopac koji pruža pogled na kontraktivno vešanje.

Pozadi se nalazi jednodelni staklenik koji se otvara poput mlaznice. Takođe možemo videti krovni poklopac, ogromne bočne otvore i široko zadnje krilo. Ostali istaknuti faktori uključuju točkove od karbonskih vlakana, masivni difuzor i LED svetlosne jedinice.

D12 je dvosed gde vozač i suvozač sede u tandemu. Iz kompanije kažu da će model imati sedišta od karbonskih vlakana i jedinstven volan sa „džojsticima u borbenom stilu“. Takođe možemo videti asortiman digitalnih displeja, a Delage kaže da će postojati i Focal audio sistem.

Biće dve verzije D12, poznate kao GT i Club. Obe će imati 7,6-litarski V12 motor koji je proizveden u Francuskoj i biće podržani elektromotorom i osmostepenim automatskim menjačem.

Motor proizvodi 990 ks, a GT-ov elektromotor dodaće 110 ks kako bi kombinovani rad dostigao 1.100 KS. Club će, s druge strane, koristiti lagani dodatni motor snage 20 KS) koji „pomaže samo u vožnji u saobraćaju, parkiranju i vožnji unazad“.

Ako sve ide po planu, D12 će se početi proizvoditi 2021. godine. Izgradiće se samo 30 jedinica i svaka će koštati 2,3 miliona dolara.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group