Daimler predstavlja Denza 500 - kineski EV sa 500 km opsega

Više slika

Više slika

Nemački Daimler se toliko obavezao električnom segmentu i kineskom tržištu, da je svoju predanost potvrdio predstavljanjem novog Denza 500 modela...

Kreiran od strane brenda Denza, koji predstavlja deo Daimler i BYD zajedničke kooperacije, ovaj automobil zapravo, predstavlja evoluiranu verziju Denza 400 modela, lansiranog pre dve godine.

Kao dodatak svim stilskim promenama kreiranim napred i pozadi, ovaj električni porodični automobil poseduje novo pakovanje baterija, koje omogućujue produženi opseg od oko 500 kilometara, a otud dolazi i ime modela. Takođe, nova linija dobila je redukciju kilaže, u poređenju sa prethodnim modelima, koji su koristili baterijsko pakovanje od 62kWh i mogli su da putuju do 400 kilometara sa jednim punjenjem.

Nikakvi dodatni tehnički detalji nisu još uvek predstavljeni, ali Denza 500 dolazi kao veoma važan faktor razvoja električne mobilnosti u Kini, koja je poznata po surovom nivou zagađenosti vazduha. Kako tvrde iz kompanije Daimler, ovaj model je u mogućnosti da izdrži neverovatne vremenske uslove, ekstremno visoke i niske temperature, sve do -40 stepeni Celzijusa.

Stvari se nisu preterano promenile u enterijeru putničke kabine, doduše, kompanija je pomenula i to da su devetoinčni monitori informativno zabavnog sistema, osetljivi na dodir, nešto veći nego ranije. Karakteristike kao što su konekcije za pametne telefone, navigacioni sistem, kontrola klime u više zona, multifunkcionalni volan i kožne presvlake sedišta, takođe su dostupne, dok je, kako deluje, nožna parking kočnica zamenjena elektronskom.

Baš kao i u slučaju linije 400, Denza 500 električni modeli ciljaju uglavnom ka potrošačima kineskog, matičnog tržišta, gde se drugom polovinom ove godine očekuje početak prodaje. Međutim, kao što je to slučaj sa svim kineskim stvarima, nikako nas ne može iznenaditi pojava ovih automobila na našim ulicama.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group