Dacia Lodgy

Do sada, ako ste želeli da kupite neki MPV do 10.000 € , onda je vaša jedina opcija bila da se traži polovan model, ali to će se uskoro promeniti jer je Dacia predstavila novi MPV model Lodgy na 82. ženevskom sajmu automobila. Ovaj model će ući na evropsko tržište, sa početnom cenom od samo 9,900 €.

Naravno, Lodgy vas neće oboriti s nogu svojim dizajnom, ali izgleda modernije od ostalih modela Dačije. Dug je 4,5m i 1,75m širok, a dostupan je sa pet i sa sedam sedišta. Dačija tvrdi je optimizacija unutrašnjeg prostora  takva da će se svaki putnik smestiti udobno i bez problema. Treći red se može preklopiti ili potpuno ukloniti, pa ćete tako dobiti veliki prtljažni prostor. Kada je svih sedam sedišta na svom mestu, zapremina prtljažnika je 207 litara, dok njegov kapacitet raste na 827 litara kada se treći red sedišta ukloni, a kada se ukloni i drugi red sedišta dobija se impresivnih 2.617 litara.

Lodgy je dostupan sa četiri motora: 1.6 MPI od 105ks, 1.2 TCE turbo od 115ks i turbodizel 1.5 dci u dve varijante, sa 90 i 110 KS. Dačija kaže da je pouzdanost suštinski element Lodgy-a, ukazujući na to da je pređeno više od 1.9 miliona KM u toku testiranja izdržljivosti i pouzdanosti ovog modela. Očekuje se vrlo brzo u prodajnim salonima.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group