CORVETTE STINGRAY - POVRATAK LEGENDE

Svi vodeći, svetski proizvođači automobila su pripremili svoje ‘mašine’, kojima će se dičiti na ovogodišnjem sajmu automobila u Detroitu, međutim i Chevrolet je pripremio model koji će privući pažnju mnogih očiju....

Jedan sat iza ponoći, po srednjevropskom vremenu, neposredno uoči službenog otvaranja sajma automobila u Detroitu, predstavljena je sedma generacija, kako predstavljaju, najbolje Corvette do sada. Na razvoju ovog modela uložen je veliki trud, kako dizajnera, tako i inženjera.

Oznaka Stingray je poznata svim ljubiteljima i pozanavaocima klasičnih modela  Corvette, pa je zato američki proizvođač rešio da ovo slavno ime ponovo oživi i vrati na ulicu. Novi Stingray je, možemo reći, čitav rezime znanja iz inženjerstva i tehnologije ove čuvene američke proizvođačke kuće.  Sedma generacija Corvette je izradjena od aluminijuma i primesa magnezijuma.

Kada je snaga u pitanju, Corvette-u Stingray pokreće benzijski 6.2-litarski V8 motor, sa pogonom na zadnjim točkovima,  koji razvija 450 KS i obrtni moment od 610 Nm, a u ponudi su dva menjača: manuelni menjač sa 7 brzina i automatski menjač sa 6 brzina.  Od 0-100 km/h ovaj model će dostizati za manje od 4 sekunde.

S.B.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group