ClearMotion uvodi davno razvijeno BOSE aktivno vešanje na tržište

Više slika

Više slika

Pre više od tri decenije, Bose, kompanija koja se bavi kreiranjem audio opreme, razvila je revolucionarni sistem vešanja nazvan Project Sound...

Na nesreću, ova inovativna tehnologija nikada nije ugledala proizvodnu traku, ali će, po svemu sudeći, uskoro ugledati svetlost dana. Neverovatni Bose sistem koristio je modifikovanu MacPherson strukturu, sastavljenu kompletno od magneta, motora i kontrolora.

Tamo gde tradicionalna vešanja koriste opruge, amortizere i kontrolne zglobove kako bi pravilno reagovala na promene na putu, proaktivno vešanje brenda Bose očitava put ispred sebe i prema njemu podešava svoje komponente. Rezultat ovakvog sistema predstavlja gotovo savršeno glatka vožnja preko grubih površina i praktično nema nikakvog naginjanja automobila tokom skretanja u krivinama.

Prošle godine, masačusetska kompanija u povoju, ClearMotion, otkupila je svu ovu tehnologiju vešanja od brenda Bose i namerava da je učini dostupnom svim svetskim proizvođačima, koji budu za nju zainteresovani. ClearMotion je već skupio 100 miliona dolara budžeta, a trenutno modernizuje i redukuje veličinu Bose sistema, kako bi postao svega nešto veći od tredicionalnih kompleta za amortizaciju. Nazvano ActiValve, ovo vešanje koristi magnete, motore i kontrolore baš kao i Project Sound.

Kompanija ClearMotion sarađuje sa brendovima nalik Bridgestone i Qualcomm kako bi kreirala tehnologiju pogodnu proizvodnom procesu, a ujedno vidi svet autonomizacije, kao jedno od polja u kojima će je vozila maksimalno koristiti.

Ovo vešanje poseduje toliko prosperativnu budućnost u autonomnim vozilima, prema ovoj kompaniji, zbog toga što će kupci budućih potpuno robotizovanih automobila zahtevati daleko uglađeniju vožnju, koja im može omogućiti da rade ostale stvari, nalik radu, dok se prevoze sa tačke A, do tačke B.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group