Citroen predstavio luksuzni elektro automobil

Više slika

Više slika

Fotografije Citroenovog luksuznog automobila DS predstavljene su uoči održavanja sajma automobila u Ženevi 2020. godine, gde će auto zvanično biti prikazan od 3. marta.

Dizajniran da optimizira protok vazduha, konceptni SUV dugačak 5 metara (16,5 inča) odlikuje rešetka oblikovana da usmerava vazduh u stranu i prosledi ga na posebno dizajnirane 23-inčne felne.

Ostali istaknuti sastojci uključuju ekran u rešetki koji skriva različite senzore, LED prednja svetla i DRL i osvetljene znak DS.

Slike unutrašnjosti tek treba da budu objavljene, ali Citroen je rekao da se može pohvaliti vrlo odvažnim pristupom. Na kontrolnoj tabli će se nalaziti dve digitalne trake koje zamenjuju tradicionalne ekrane. Svaki putnik imaće sopstveni ekran koji će ih zanimati na dugim putovanjima. Umesto retrovizora, postavljene su neprimetne kamere, koje možete pratiti na ekranima unutar kabine i tako motriti na automobile pored vozila.

Automobil takođe ima sistem veštačke inteligencije po imenu IRIS, koja omogućava vozaču da putem glasovnih komandi upravlja automobilom i namešta određene opcije i modove.

DS Aero Sport Lounge nije samo pametan, već i veoma brz. Ubrzanje od 0 do100 km / h traje samo 2,8 sekundi, zahvaljujući snagi od 670 KS koji proizvodi moderni električni motor. Akumulator od 100 kWh, montiran u podu, omogućava mu domet od preko 650 km sa jednim punjenjem.

Nakon zvaničnog predstavljanja u Ženevi, otkrićemo još detalja, kao i cenu ovog auta.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group