Citroen oživljava 2CV retro vibraciju novom specijalnom linijom Berlingo modela

Kompanija Citroen objavila je nedavno svoje partnerstvo sa italijanskim brendom karoserija Caselani, specijalno kreirano radi pretvaranja Berlingo serije u omaž slavnom 2CV Fourgonette modelu...

Rezultat ovog partnerstva predstavljaće radnu mašinu retro karoserije, sa proizvodnjom koja će startovati od prvog oktobra.

Citroen 2CV Berlingo Fourgonette serija svoju inspiraciju preuzeće direktno sa kombija iz 1951. godine, linije koja je bila bazirana na legendarnom 2CV automobilu. Ovo znači da će specijalni Berlingo dobiti potpuno novu prednju masku, branik i rubove točkova, od kojih će svi biti kreirani od fiberglasa. Hauba u obliku slova V, sužava se u prednjem delu, dok okrugli farovi zauzimaju impozantnu poziciju, baš kao što smo mogli videti na originalnom modelu.

Iako je prednji branik 2CV modela bio hromiran, Citroen i Caselani su odlučili da na svom novom modelu postave bele, kako bi stvorili savršen kontrast sa srebrnom bojom karoserije. Proizvođači tvrde da je poseban akcenat postavljen na zaštitnu prirodu komponenti, istovremeno investirajući u moderne karakteristike u okviru retro stila.

Na zadnjem delu modela, njegovim stranama i krovu nalaze se specijalni, naborani paneli koji predstavljaju dizajn originalnog vozila. Originalno dizajnirani kako bi čitavu strukturu učinili čvršćom, ovi naborani segmenti sada poseduju samo dekorativnu svrhu.

Mali ovalni prozori ugrađeni su na zadnjem delu kako bi evocirali izgled originalnog 2CV modela, ali su debeli okviri oko njih uklonjeni kako bi Berlingo zadržao nešto moderniji izgled, što je upravo i glavna tema ovog specijalnog dostavnog vozila. Citroen i Caselani pokušavaju da odaju počast prošlosti, bez preterano preciznog kopiranja originalnog vozila.

Uprkos tome što izgleda starinski, 2CV Berlingo Fourgonette model prilično je praktičan sa 4,4 kvadratna metra tovarnog prostora, što je tri puta više u poređenju sa starim kombijem i poseduje kapacitet nosivosti od jedne tone, što je opet četiri puta više od originalnog dizajna. Dostupan na gas, dizel ili sa električnim pogonskim sklopovima, ovaj posebni Berlingo retro karoserije može biti kupljen u bilo kojoj verziji koja je trenutno dostupna.  

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group