Citroen najavljuje kreiranje WRC C3 modela

Više slika

Više slika

Iako je potpuno novi Citroen C3 javno predstavljen pre nekoliko nedelja, francuski proizvođač automobila počeo je da kuje planove za kreiranje još interesantnije linije...

Ovaj začin predstavljaće daleko bolju varijantu njihovog modela i poslednji kompaktni terenac koji će nositi Citroen znak iznad motora zapremine 1,6 litara sa 205 ks DS3 Performance. Ali sudeći prema svetskim medijima, kompanija razmatra bolju i bržu seriju, koja će još više učvrstiti njihove redove i nastaviti tradiciju koja je prekinuta onda kada se francuski brend odvojio od svoje luksuzne divizije DS Automobiles.

Baš kao i nekoliko prethodnih C2 i C4 VTS varijanti, budući C3 "hot hatch" najverovatnije će biti inspirisan svetom reli šampionata, posebno ovogodišnjim nastupom francuskog superminija na World Rally Championship takmičenju.

Sa druge strane Citroen nastavlja sa svojim najavama i samo se čeka tačan datum lansiranja WRC varijante novog C3 modela kao glavnog konkurenta modelima Ford Fiesta ST i Volkswagen Polo GTI. Francuski brend je ovakvu mogućnost najavio još pre 18 meseci, a pošto njen menadžment još uvek nije odobrio prethodno pomenutu VTC verziju, generalni direktor kompanije Linda Džekson, rekla je da bi ona itekako mogla da dobije sve pogodnosti stvorene naporima uloženim u WRC automobil.

"Ja bih volela da mi kao brend posedujemo nešto što nas povezuje i poseduje prednosti WRC i Citroen Racing serije, a trenutno radimo punom parom na tome", izjavila je Džeksonova. "Trenutno ne mogu da vam dam tačne datume, ali svakako mogu da vam potvrdim da će novi model sigurno biti povezan sa trkanjem."

Pored toga, glavni razvojni projekat dobila je kompanija Peugeot, koja je najavila da verzija C3 modela orijentisana performansama ne može biti zasnovana na čistoj snazi i da je pre svega potreno dodati i ostale sastojke koji su karakteristični za Citroen vozila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group